ΕΛΛΑΔΑ

Η Αγκυρα απειλεί την Αθήνα αν δεν εκδοθούν οι 8

η-αγκυρα-απειλεί-την-αθήνα-αν-δεν-εκδοθ-813373

Σε μια δήλωση που αν μη τι άλλο προκαλεί ερωτηματικά προχώρησε ο τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Όπως ανέφερε την Τρίτη ο τούρκος πρέσβης, το να μην προχωρήσει η Αθήνα στην έκδοση των 8 τούρκων στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα είναι κάτι που δεν θα βοηθούσε τις διμερείς σχέσεις των δύο γειτόνων.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Kerim Uras ανέφερε πως οι στρατιωτικοί θα έχουν μια δίκαιη δίκη στην Τουρκία

Σημειώνεται ότι οι 8 στρατιωτικοί έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, ενώ νωρίτερα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Star ισχυρίζεται πως οι συγκεκριμένοι στρατιωτικοί ανήκουν σε ομάδα η οποία επιχείρησε να σκοτώσει τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, οι οκτώ Τούρκοι ανήκουν στην ομάδα των 40 κομάντος που επιχείρησαν να σκοτώσουν τον Τούρκο Πρόεδρο περικυκλώνοντας το ξενοδοχείο στη Μαρμαρίδα που διέμενε ο Ερντογάν, αλλά ο Τούρκος πρόεδρος κατάφερε και φυγαδεύτηκε έγκαιρα από άντρες της προσωπικής του φρουράς.

Η πληροφορία της εφημερίδας χρήζει περαιτέρω διερεύνησης επειδή οι 8 στρατιωτικοί που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη το περασμένο Σάββατο έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι η Star πρόσκειται στον Ερντογάν.

thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου