ΕΛΛΑΔΑ

14χρονος μαθητής βούτηξε και έσωσε γυναίκα που πνιγόταν

14χρονος-μαθητής-βούτηξε-και-έσωσε-γυνα-814285

H ηρωική πράξη του 14χρόνου μαθητή Γιώργου Μπουζούκα, ο οποίος έπεσε χωρίς δισταγμό στη θάλασσα του Αγίου Βασιλείου στην Πάτρα και διέσωσε γυναίκα που έχανε τις αισθήσεις της και απεγνωσμένα ζητούσε βοήθεια, έχει γίνει θέμα συζήτησης στην πόλη. Το δυνατό παιδί, αψήφησε κάθε κίνδυνο, καθώς πολλές φορές το άτομο που πνίγεται βρίσκεται σε σοκ και παρασύρει μαζί του τον διασώστη και με την παιδική και αγνή του σκέψη, όρμησε στα ρεύματα και με ακαταμάχητη προσπάθεια την έφερε στα ρηχά όπου και την παρέλαβε το ασθενοφόρο για να την πάει στο νοσοκομείο.

Έκπληξη δημιούργησε το συμβάν στους παρευρισκομένους λουόμενους, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και να προβούν στην διάσωση καθώς και αργότερα στους λιμενικούς οι οποίοι έδωσαν συγχαρητήρια στον Γιώργο και κατέγραψαν το συμβάν.

«Ευχή όλων μας, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε καθώς υπάρχει έλλειψη ανθρωπιάς, αλτρουισμού και θυσίας ο μικρός Γιώργος να βρει μιμητές κάθε ηλικίας διότι το πολύτιμο αγαθό της ζωής είναι η υπέρτατη αξία στην ανθρώπινη ύπαρξη. Αξίζει στους μικρούς και μεγάλους σε ηλικία ήρωες μια αναγνώριση όχι μόνο για τον εαυτό τους διότι η καταξίωση και ο αλτρουισμός έχει ήδη συντελεστεί μέσα τους αλλά ως παρουσίαση προτύπων στην πορεία των νέων προς την ολοκλήρωση» καταλήγει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» Θεόδωρος Μαλλιάς.

Πηγή: dete.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου