ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία εν μέσω εξετάσεων από την ΟΛΜΕ

απεργία-εν-μέσω-εξετάσεων-από-την-ολμε-505698

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, στις 20 Μαΐου, απηύθυνε η ΟΛΜΕ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Απεργούμε από κάθε εκπαιδευτική διαδικασία που είναι προγραμματισμένη εκείνη την ημέρα (όπως ενδοσχολικές εξετάσεις, εργασίες στα βαθμολογικά κέντρα, πανελλαδικές εξετάσεις των τελειοφοίτων των εσπερινών λυκείων κάθε τύπου κ.λ.π.)».

Η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να αναβάλει τις προγραμματισμένες για εκείνη την ημέρα Πανελλαδικές Εξετάσεις των εσπερινών λυκείων.

«Σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη για τις συνέπειες θα βαρύνουν το Υπουργείο Παιδείας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Εκκληση
Διαμαντοπούλου
Εκκληση στην ΟΛΜΕ να θεωρήσει ως προσωπικό ασφαλείας τους επιτηρητές των εξετάσεων της 20ης Μαΐου, ημέρα 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, απηύθυνε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ώστε να διεξαχθούν ομαλά οι εξετάσεις για τα εσπερινά λύκεια, που είναι προγραμματισμένες εκείνη την ημέρα..

Όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή της η κα Διαμαντοπούλου, το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων είναι μια πολύπλοκη και σύνθετη διαδικασία, η οποία σε περίπτωση που αλλάξει θα επηρεάσει αρνητικά το σύνολο των εξετάσεων, μέχρι τη λήξη τους, για όλες τις κατηγορίες υποψηφίων.
48ωρες απεργίες
από τη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ

Επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από τα ξημερώματα της Τρίτης 25 Μαΐου αποφάσισε την Πέμπτη η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ διαμαρτυρόμενη για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.
Η ΓΕΝΟΠ κάνει λόγο για «άνευ προηγουμένου επίθεση από την μεριά της κυβέρνησης, που εκτός του ότι έχει παραδοθεί στις πιέσεις των αγορών (και πετσοκόβει κάθε λαϊκή κατάκτηση βάζοντας τα συνήθη υποζύγια να πληρώσουν για την κρίση που δημιούργησαν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις και ιδιαίτερα της ΝΔ που θα καταγραφεί στα διεθνή χρονικά ως η πιο ανεύθυνη κυβέρνηση) δεν τηρεί και το λόγο της».
Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό επιχειρείται ευθεία και μόνιμη παρέμβαση στην αυτονομία του ασφαλιστικού φορέα (ΟΑΠ-ΔΕΗ) και, επιπλέον, αγνοείται ότι η περιουσία του ταμείου, σύμφωνα με την τελευταία αναλογιστική μελέτη, ανέρχεται σε 11,9 δισ. ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου