ΕΛΛΑΔΑ

«Συμπαιγνία για να σωθεί το σύστημα»

συμπαιγνία-για-να-σωθεί-το-σύστημα-851206

Η κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ πρέπει να πάρουν Νόμπελ επεξεργασμένης υποκρισίας, αντιπερισπασμού και ιδεολογικής τρομοκρατίας, μαζί και με τον ΣΕΒ και όλους τους υπόλοιπους.
Αυτό δήλωσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε συγκέντρωση φοιτητών στη Φιλοσοφική Σχολή στην Πανεπιστημιούπολη
«Αυτομαστιγώνονται, μπορεί να φάνε και κάποιους υπουργούς και στελέχη τους, μόνο και μόνο για να σωθεί το καπιταλιστικό σύστημα» δήλωσε χαρακτηριστικά η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.

«Πέραν της υποκρισίας, χρησιμοποιούν τη συκοφαντία με το επιχείρημα, ότι όλοι είναι διεφθαρμένοι, και τα κόμματα και ο λαός, αλλά και με την ιδεολογική τρομοκρατία της απειλής να χρεοκοπήσει η χώρα» πρόσθεσε η Αλέκα Παπαρήγα.

Η γγ του ΚΚΕ αναφέρθηκε, επίσης, διεξοδικά και στην επίθεση που δέχεται το τελευταίο διάστημα το Κομμουνιστικό Κόμμα, και ειδικότερα στο κατά πόσο το ΚΚΕ σέβεται ή όχι το Σύνταγμα.
«Το Σύνταγμα για το κόμμα μας είναι αποτέλεσμα του συσχετισμού δύναμης. Το Σύνταγμα του ΄74 σαφώς ήταν καλύτερο από το προηγούμενο Σύνταγμα. Δεν είναι όμως ένα άμεσα λαϊκό Σύνταγμα. Αυτό που επιδιώκουν να επιβάλλουν στο κόμμα μας είναι να παραιτηθεί από το πρόγραμμά του για αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Επιχειρούν την ιδεολογική τρομοκρατία του λαού, με την ποινικοποίηση της σκέψης, της ιδεολογίας και της επιθυμίας» είπε η κ. Παπαρήγα, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «δεν θα το επιτρέψουμε, δεν εξαρτούμε τη στρατηγική και τη δράση μας με βάση το αν αρέσουν στον κ. Σαμαρά, τον κ. Μάνο, τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Καρατζαφέρη ή τον κ. Τσίπρα».
Η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της, χωρίς επιτηρήσεις, χωρίς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει ανθρώπινο δυναμικό, μορφωμένο και έμπειρο, μπορεί να λύσει το πρόβλημα της διατροφής χωρίς προσφυγή στα μονοπώλια και διαθέτει σύγχρονες επιχειρήσεις. Αυτό που χρειάζεται είναι ο πανεθνικός σχεδιασμός και ο εργατικός έλεγχος κατά μονάδα και κλάδο», διευκρίνισε η κ. Παπαρήγα, αναλύοντας την πρόταση του ΚΚΕ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου