ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη βόμβας στον Κορυδαλλό

έκρηξη-βόμβας-στον-κορυδαλλό-851206

Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη στον Κορυδαλλό, περίπου 200 μέτρα από τον εξωτερικό τοίχο των γυναικείων φυλακών. Μία 22χρονη σε κοντινή πολυκατοικία τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσματα, ενώ υπήρξαν σοβαρές υλικές ζημιές στη γύρω περιοχή.
Είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα αγνώστου στην Ελευθεροτυπία και το Alter στις 21:50.
Ο άγνωστος έδωσε περιθώριο 27 λεπτών για την έκρηξη, όπως και συνέβη.
Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή ώστε ακούστηκε στο κέντρο της Αθήνας, στον Πειραιά και στα νότια προάστια.
Υπάρχουν σοβαρές ζημιές στο σημείο όπου εξερράγη ο μηχανισμός, ο οποίος ήταν τοποθετημένος μέσα σε ένα μαύρο σάκο σε μη ορατό σημείο.
Η περιοχή αποκλείστηκε από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ σε περίμετρο ενός χιλιομέτρου. Επί τόπου βρίσκεται κλιμάκιο πυροτεχνουργών για να διαπιστώσει το είδος του μηχανισμού.
Η γυναίκα που τραυματίστηκε βρισκόταν στο διαμέρισμά της στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη.
Από το ωστικό κύμα της έκρηξης έσπασαν τα παράθυρα στο διαμέρισμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι. Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο και η κατάστασή της δεν εμπνέει ανησυχία.
Όπως μετέδωσε το Mega, στις προειδοποιητικές κλήσεις ο άγνωστος ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός έξω από την πολυκατοικία επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη με αριθμό 199 απέναντι από τις φυλακές.
Η αστυνομία πρόλαβε να εκκενώσει την πολυκατοικία.
Τρεις πολυκατοικίες πιο κάτω βρισκόταν το διαμέρισμα της κοπέλας που τραυματίστηκε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου