ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Έπεσε σε αντιφάσεις ο οδηγός του περιπολικού

δίκη-χρυσής-αυγής-έπεσε-σε-αντιφάσεις-819007

Ξεκίνησε να καταθέτει στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο οδηγός του περιπολικού της Άμεσης Δράσης που το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα κλήθηκε να μεταβεί στο Κερατσίνι, Βίντσης Διαμαντής.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως το επίμαχο βράδυ με τον συνάδελφό του στο περιπολικό έλαβαν σήμα του κέντρου τους να μεταβούν στο Κερατσίνι για να επιληφθούν σε επεισόδιο «μεταξύ φιλάθλων» και να ενισχύσουν τους συναδέλφους τους που ήταν εκεί.

Ο μάρτυρας είπε ότι στο σημείο που τους έστειλαν δεν είδαν τίποτα και ότι έψαχναν στα στενά. Σε ερωτήσεις της προέδρου να καταθέσει τι έκαναν στο σημείο, ο μάρτυρας απάντησε πως ο ίδιος ήταν στο αυτοκίνητο ενώ όταν η Κ. Λεπενιώτη επέμενε, ο κ. Διαμαντής απάντησε «εγώ είμαι ταξιτζής… Προσέχω την περιουσία του Δημοσίου».

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, το επόμενο σήμα που έλαβαν, ήταν να μεταβούν στο σημείο της δολοφονίας και να περιμένουν το ασθενοφόρο για να το συνοδεύουν στο νοσοκομείο όπου και παρέμειναν μετά τη μεταφορά του μουσικού. Ακολούθως, το κέντρο τους έδωσε εντολή να φύγουν από το νοσοκομείο και να επιστρέψουν στον τόπο της δολοφονίας «και να προβείτε σε προσαγωγές σε ό,τι περίεργο βλέπετε».

Πρόεδρος: Ποιον θα κάνατε προσαγωγή;

Μάρτυρας: Ξεχωρίζεις τον ύποπτο… Κάποιον που δεν ταιριάζει εκείνη την ώρα στο σημείο.

Η πρόεδρος επεσήμανε πως αυτά που λέει σήμερα στο δικαστήριο ο μάρτυρας τα λέει πρώτη φορά ενώ η εισαγγελέας του είπε πως με τη σημερινή του κατάθεση είναι ύποπτος για ψευδορκία. Η εισαγγελέας τόνισε στον αστυνομικό ότι τώρα λέει πως δεν βγήκε από το περιπολικό ενώ στις πρώτες καταθέσεις του είχε πει πως βγήκε και έψαχνε και αυτός στα στενά. Του επεσήμανε επίσης πως «έχετε αντιφάσεις: εδώ τώρα μας λέτε πως το σήμα ήταν για φιλάθλους… Είχατε πει για μαυροφορεμένους με ρόπαλα… Εμείς θα σας τα λέμε;».

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η εξέταση του μάρτυρα Δημήτρη Χατζησταμάτη από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που το βράδυ που έπεσε νεκρός ο Παύλος Φύσσας, είχε βρεθεί στην καφετέρια «Κοράλλι» και μετά τον αγώνα είχε προσπαθήσει να μεσολαβήσει στους συγκεντρωμένους χρυσαυγίτες και την παρέα του μουσικού ώστε να μη δημιουργηθεί επεισόδιο.

Ο μάρτυρας -εξωτερικός φρουρός των φυλακών Κορυδαλλού κατά το χρόνο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα- δέχθηκε πολλές ερωτήσεις για τη μετάθεση που πήρε αμέσως μετά το περιστατικό και τη γνωστοποίηση εκ μέρους του στην υπηρεσία του, πως ήταν παρών με ενεργό ρόλο στα γεγονότα που προηγήθηκαν του εγκλήματος. Κλήθηκε επίσης από την υπεράσπιση του Ηλία Κασιδιάρη να απαντήσει αν η μετάθεσή του επηρέασε τις αρχικές του καταθέσεις. Ο συνήγορος του κατηγορουμένου βουλευτή τόνισε στο δικαστήριο πως ο μάρτυρας για πρώτη φορά εξέφρασε στο δικαστήριο την εκτίμηση πως οι συγκεντρωμένοι χρυσαυγίτες στο σημείο της δολοφονίας του μουσικού «διευκόλυναν ψυχολογικά τον Ρουπακιά» και επίσης πως «οι αστυνομικοί υποτίμησαν την όλη κατάσταση», το μοιραίο βράδυ στο Κερατσίνι.

Αντίστοιχα η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου επεσήμανε πως ο εξωτερικός φρουρός αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο δικαστήριο σε «συντεταγμένο ποδοβολητό» περιγράφοντας το κυνήγι των χρυσαυγιτών στην παρέα Φύσσα έξω από το «Κοράλλι».

Από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης υποβλήθηκε αίτημα προκειμένου να προσκομιστεί στο δικαστήριο το διαβιβαστικό με το οποίο η υπηρεσία του Κ. Χατζησταμάτη τού ζήτησε να υποβάλει αναφορά για το «περιστατικό της δολοφονίας Φύσσα».

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα στην αίθουσα του Εφετείου οπότε θα ολοκληρωθεί η κατάθεση του κ. Διαμαντή, ενώ η πρόεδρος ζήτησε να βρίσκεται στο δικαστήριο για να καταθέσει και η Χρυσούλα Ρουπακιά, αδελφή του δράστη της δολοφονίας Φύσσα.

Πηγή: ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου