ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρή απάντηση στο σχόλιο Δασκαλόπουλου

σκληρή-απάντηση-στο-σχόλιο-δασκαλόπο-495596

«Χόρτασε η ψείρα και βγήκε στο γιλέκο» ήταν η σκληρή απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη στον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι η πολιτική δεν έχει να προσφέρει τίποτα στη χώρα.
Μιλώντας στη Βουλή την Τετάρτη ο κ. Καστανίδης είπε: «Κάποιοι τις ημέρες αυτές βρήκαν τη λαμπρή ευκαιρία να σηκώνουν το δάχτυλο προς τον πολιτικό κόσμο και να ζητούν την αντικατάσταση του πολιτικού κόσμου από κάποιον άλλο εφευρέτη που μπορεί να κάνει τα πράγματα καλύτερα για τη ζωή των Ελλήνων. Αυτοί προσβάλουν την ίδια τη Δημοκρατία. Δεν υπάρχει άλλος εκτός από την πολιτική που να μπορεί να ορίσει με συντεταγμένο τρόπο το μέλλον του έθνους και των πολιτών».
Συνεχίζοντας ανέφερε: «Και επειδή άκουσα χθες εκπρόσωπο των επιχειρηματιών να υπερασπίζεται την άποψη ότι το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα, αλλά θα το κάνουν οι επιχειρήσεις, του απαντώ με τη λαϊκή σοφία: ‘Χόρτασε η ψείρα και βγήκε στο γιλέκο’. Την πολιτική δεν μπορούν να την κρίνουν και να την αλλάξουν επιχειρηματίες βουτηγμένοι στη διαπλοκή».
Επίθεση στον κ. Δασκαλόπουλο εξαπέλυσε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος είπε: «Όλοι αυτοί οι κεφαλαιοκράτες να προσέξουν πάρα πολύ γιατί η επιείκεια με την οποία τους έχει συμπεριφερθεί ο πολιτικός κόσμος, νομίζω ότι τους δημιουργεί περισσότερη αναίδεια και γίνονται θρασύτεροι από ότι πρέπει. Ας προσέξουν. Οι πολιτικοί είμαστε ταγμένοι, έχουμε ορκιστεί στο Σύνταγμα να προστατεύσουμε με τον καλύτερο τρόπο την ελληνική Δημοκρατία».
Ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε μεταξύ άλλων: «Οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ στη φετινή του Γενική Συνέλευση, ενθαρρυμένοι προφανώς από τη συμφωνία κυβέρνησης και τρόικας υπήρξαν πιο προκλητικοί παρά ποτέ άλλοτε.
» Επέκριναν δε και την αριστερά για έλλειψη ευθύνης. Αυτοί που δεν τους διακρίνει μόνο η ταξική βαναυσότητα αλλά και η ιδιοτέλεια και η ανικανότητα.»
Σκληρή επίθεση σε κυβέρνηση και επιχειρηματικό κόσμο εξαπέλυσε και η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σημειώνοντας ότι «παρεμβαίνουν με ξετσίπωτο τρόπο».
Η δήλωση Δασκαλόπουλου
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, μιλώντας στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ, χαρακτήρισε τα κόμματα του μεταπολιτευτικού σκηνικού «διαπλεκόμενα με το κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο της Μεταπολίτευσης, είτε οργανικά είτε ιδεολογικά» και υποστήριξε ότι «είναι προφανής σήμερα η απροθυμία όλων των κομμάτων να κόψουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται», γιατί «αισθάνονται ότι η συρρίκνωση του Κράτους και η ανεμπόδιστη ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και οικονομίας, θα συρρίκνωνε την εξουσία τους -άρα και τα προνόμιά τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου