ΕΛΛΑΔΑ

Μείωση των λογαριασμών στις ΔΕΚΟ

μείωση-των-λογαριασμών-στις-δεκο-851206

«Δεν είναι εφικτή η μείωση των τιμών, εάν πρώτα δεν ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πρώτη προτεραιότητα αποτελεί το πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ», σημειώνει σε δήλωση παρέμβασής του σχετικά με το θέμα της μείωσης των τιμών ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γ. Κασιμάτης.
Ζητά στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με αναπτυξιακά κίνητρα και παροχή ρευστότητας, επιτάχυνση της υλοποίησης των δράσεων του ΕΣΠΑ, ολοκλήρωση του νέου αναπτυξιακού νόμου και φυσικά «πάγωμα» των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.

Ειδικότερα, με αφορμή τις συναντήσεις της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρίας Λούκας Κατσέλη με φορείς της αγοράς για να ζητήσει τη συνεργασία όλων για τη μείωση των τιμών, ο πρόεδρος της ΚΕΕ επισημαίνει στην παρέμβασή του:

«Η μείωση τιμών αρχικά δεν είναι εφικτή σε όλες τις κατηγορίες τροφίμων και βασικών ειδών κατανάλωσης, αφού είναι γνωστό ότι τα ποσοστά κέρδους αλλάζουν. Οι απόψεις της υπουργού είναι σεβαστές, όπως φυσικά και αυτές των καταναλωτών που τους τελευταίους μήνες είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι αναφορικά με το εισόδημά τους.»
»Εκείνοι όμως που θα έπρεπε να προβληματιστούν περισσότερο από όλους είναι οι αρμόδιοι Υπουργοί της κυβέρνησης, που πρέπει να δώσουν σήμερα κιόλας τη δυνατότητα διεξόδου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την κρίση. Στην απέλπιδα προσπάθεια επιβίωσης που καταβάλλουν, χρειάζεται στήριξη με αναπτυξιακά κίνητρα, καθώς η ρευστότητα στην αγορά έχει φθάσει κάτω από τον πάτο του βαρελιού»

Αυτό που προτείνουμε στην κυβέρνηση, συνεχίζει ο κ. Κασιμάτης, είναι «να ασκήσει ικανή και δυνατή χρηματοπιστωτική πολιτική για να συνεχίσουν να επιβιώνουν επιχειρήσεις, που σήμερα είναι ανταγωνιστικές. Επίσης, να τρέξουν πολύ πιο γρήγορα τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και φυσικά να υπάρξει επιτέλους αναπτυξιακός νόμος εδώ και τώρα.»

»Τονίζουμε για μία ακόμη φορά ότι είναι επιβεβλημένο να ‘παγώσουν’ τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ. Όμως, όχι μόνο δεν γίνεται αυτό, αλλά βρισκόμαστε μπροστά σε νέες αυξήσεις. Τελευταία ενσωματώθηκε στους λογαριασμούς της ΔΕΗ το ΔΕΤΕ, το οποίο ο καταναλωτής δεν έχει κανένα λόγο να πληρώσει. Είναι λάθος η οποιαδήποτε περαιτέρω επιβάρυνση των λογαριασμών τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για τις επιχειρήσεις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου