ΕΛΛΑΔΑ

50 εκατομμύρια για μίζες πολιτικών!

50-εκατομμύρια-για-μίζες-πολιτικών-851206

Από τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens, διαπιστώθηκε η ύπαρξη 50 εκατ. ευρώ προερχόμενα από τα «μαύρα ταμεία» της SIEMENS με σκοπό τον χρηματισμό προσώπων ώστε να αναλάβει δημόσιες προμήθειες και έργα στην Ελλάδα και έχουν δεσμευτεί σε συγκεκριμένους ελβετικούς λογαριασμούς.
Επίσης προκύπτει ότι η SIEMENS επιβάρυνε το τίμημα των προμηθειών και έργων που αναλάμβανε με εντολέα το ελληνικό Δημόσιο με 10%, εκ των οποίων το 8% πήγαινε σε χρηματισμό υπηρεσιακών παραγόντων και το 2% σε πολιτικά πρόσωπα.
Ο κ. Βαλυράκης ζητεί με επιστολή του στον υπουργό Δικαιοσύνης να αξιολογήσει τα δεδομένα, ούτως ώστε να προβεί σε ενέργειες για να διεκδικηθούν επανορθώσεις ή και αποζημιώσεις από την SIEMENS υπέρ του ελληνικού δημοσίου.
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής, το κατώφλι πέρασε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης, ο οποίος κατέθεσε πως η χρήση του συστήματος ασφαλείας C4i ήταν επιτακτική για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.
Μάλιστα αποκάλυψε ότι η Κυβέρνηση δέχτηκε πιέσεις από Αμερική, Αγγλία και Ισραήλ αλλά και προειδοποιήσεις ότι για να διεξαχθούν οι αγώνες με ασφάλεια θα πρέπει να αναμειχθεί ενεργά το ΝΑΤΟ.

Ποιοι… «εκβίασαν»; Οι προειδοποιήσεις έγιναν, όπως φέρεται να κατέθεσε, από… άτυπη «συμβουλευτική» ομάδα για τους ολυμπιακούς.
"Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν"
σχολιάστε και εσείς

"Η ατιμωρησία έχει τέλος", διαμηνύει η κυβέρνηση αναφορικά με τη διερεύνηση σκανδαλωδών υποθέσεων. Το Μαξίμου στέλνει το μήνυμα ότι "δεν θα χαριστούμε σε κανέναν", καθώς επίσης ότι η κυβέρνηση "δεν έχει να κρύψει τίποτα".
"Υπάρχει πολιτική βούληση να διερευνήσουμε οποιοδήποτε στοιχείο παραβατικότητας προκύπτει στις Εξεταστικές Επιτροπές", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και σημείωσε: "Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω, για οποιοδήποτε πολιτικό ή μη πρόσωπο".
Ο Γ. Πεταλωτής επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε νομική δυνατότητα ώστε να μην φαίνονται παραγεγραμμένα αδικήματα που δεν είναι. "Θα διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις- όπου υπάρχει σκιά θα πέσει φως. Όπου χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση, η κυβέρνηση θα προχωρήσει", τόνισε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, αναφερόμενος στις εξαγγελίες ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας για την πάταξη της διαφθοράς, δήλωσε: "Η όψιμη επιχείρηση για «καθαρά χέρια» από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, μου θυμίζει δύο παροιμίες: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ» και «όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι".
Για την εξεταστική επιτροπή σχετικά με το σκάνδαλο της Siemens, είπε: "Την ώρα που Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ορκίζονται ότι θα λάμψει η αλήθεια, στο δικομματικό σκάνδαλο της Siemens προετοιμάζεται το κλίμα για συγκάλυψη δια του συμψηφισμού".
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου