ΕΛΛΑΔΑ

Αντεπίθεση ζήτησε από τη νεολαία η Γ.Γ. του ΚΚΕ

αντεπίθεση-ζήτησε-από-τη-νεολαία-η-γ-γ-851206

Σε αντεπίθεση κάλεσε τη νεολαία η γενική γραμματέας του ΚΚΕ στη διάρκεια ομιλίας της στο ΤΕΙ Αιγάλεω.
Αναφορικά με τον πανευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης η κα Παπαρήγα επισήμανε πως στόχο έχει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να αυξηθεί παραπέρα η κερδοφορία του ευρωπαϊκού κεφαλαίου σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, που θα είναι τα θύματα και οι παθητικοί θεατές.
Χαρακτήρισε τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «πανηγύρι» και πρόσθεσε ότι εν μέσω μέτρων που πλήττουν τη λαϊκή οικογένεια και γκρεμίζουν κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αίμα και θυσίες, το να συζητάς για το «πόθεν έσχες» των βουλευτών και τον αριθμό που πρέπει να έχουν στη Βουλή, αποδεικνύει ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ προσπαθούν να περιορίσουν τη λαϊκή αγανάκτηση.
Προειδοποίησε δε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα μπορεί να μην διστάσουν να στείλουν στη φυλακή ακόμα και επώνυμα στελέχη τους και υπουργούς, να δημιουργήσουν νέα κόμματα ή να αλλάξουν τους τίτλους των υπαρχόντων κομμάτων.
«Αυτό όμως που δεν πρόκειται να πουν είναι ότι ο μονοπωλιακός καπιταλισμός και ιμπεριαλισμός είναι που φταίνε για τη σημερινή κρίση».
Σχετικά με την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα, επισήμανε τον κίνδυνο να υπογραφεί συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας που θα αναγνωρίζει γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και θα εκχωρεί κυριαρχικά και αμυντικά δικαιώματα της Ελλάδας.
Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι σημασία δεν έχουν οι επιμέρους κινήσεις που μπορείς να κάνεις, αλλά το αν εντάσσεις αυτές τις κινήσεις σε μια πολιτική ρήξης με το καπιταλιστικό σύστημα και την ΕΕ.
Η κ. Παπαρήγα επιτέθηκε εκ νέου στο ΛΑΟΣ χαρακτηρίζοντάς το «χορηγό της προβοκάτσιας, που κάνει τη βρώμικη δουλειά για το ΠΑΣΟΚ». Τόνισε ότι «όσο πιο ισχυρό είναι το ΚΚΕ τόσο πιο ισχυρό θα είναι το κίνημα ανατροπής ενάντια σε κάθε σχέδιο ανοιχτής ή κρυφής προβοκάτσιας».
Aπάντηση από τον ΛΑΟΣ
Απαντώντας στην Αλέκα Παπαρήγα το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Το να απαντά κανείς στην κ. Παπαρήγα δεν συνιστά και τόσο σοβαρή πράξη. Οφείλουμε να σχολιάσουμε ωστόσο ότι αυτό που προσπαθούν να συγκαλύψουν με τις υβριστικές τους κορώνες, είναι οι πραγματικοί τους στόχοι.
» Ματαιοπονούν. Η αστική Δημοκρατία δεν απειλείται από ξεπερασμένες μεθόδους και αντιλήψεις.»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου