ΕΛΛΑΔΑ

Τον Δούκα έδειξε ο Αλογοσκούφης

τον-δούκα-έδειξε-ο-αλογοσκούφης-851206

Με την κατάθεση του στενού συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή και διευθυντή του γραφείου του πρώην Πρωθυπουργού, Γιάννη Αγγέλου, συνεχίσθηκαν οι εργασίες της Εξεταστικής που ερευνά το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
Νωρίτερα κατέθεσε στην Επιτροπή ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης. Ο μάρτυρας στην έναρξη της κατάθεσης του (που κράτησε ελάχιστα λεπτά) ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία σχέση με τις… ιερές μπίζνες του Εφραίμ και τις ανταλλαγές των φιλέτων του δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου, καθώς, όπως είπε με απόφαση του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή οι αρμοδιότητες αυτές είχαν παραχωρηθεί αποκλειστικά στους υφυπουργούς. Με άλλα λόγια… στον Πέτρο Δούκα!!!
«Για το λόγο αυτό, όλες οι σχετικές ενέργειες και υπουργικές αποφάσεις και πράξεις, και προ του 2004 και μετά, υπογράφονταν πάντοτε από τους αρμόδιους υφυπουργούς. Επομένως, ουδεμία αρμοδιότητα ή εξουσία είχα ή άσκησα στο συγκεκριμένο θέμα» κατέθεσε.
«Δεν έχω, ούτε είχα ποτέ την παραμικρή σχέση με το εξεταζόμενο από την Επιτροπή σας ζήτημα των παραχωρήσεων και ανταλλαγών δημόσιων εκτάσεων, και δεν είμαι βεβαίως σε θέση να βοηθήσω το έργο της Επιτροπής σας» πρόσθεσε ο μάρτυρας στη σύντομη κατάθεσή του.
Προηγήθηκε η κατάθεση του πρώην Υπουργού Πολιτισμού της Ν.Δ. Γιώργου Βουλγαράκη, ο οποίος κατέθεσε στην Επιτροπή τους λογαριασμούς του ιδίου και της συζύγου του – συμβολαιογράφου της Μονής Βατοπεδίου – Κατερίνας Πελέκη, όπως και τα πόθεν έσχες του τα οποία, όπως κατέθεσε, είναι διασταυρωμένα από ορκωτούς λογιστές. Επίσης, ο πρώην υπουργός κατέθεσε στην Εξεταστική και τα συμβόλαια ανταλλαγών που υπέγραψε η σύζυγός του.
Ο κ. Βουλγαράκης, με την έναρξη της κατάθεσης έσπευσε να δηλώσει… αθώος όσον αφορά στις εκτάσεις του δημοσίου στην Ουρανούπολη που αντηλλάγησαν με τη Μονή Βατοπεδίου επί υπουργίας του, προσκομίζοντας απόφαση του νυν υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου – με ημερομηνία 17 Μαρτίου 2010 – που δείχνει ότι οι συγκεκριμένες περιοχές δεν είναι αρχαιολογικοί χώροι, όπως υποστήριζε μέχρι σήμερα η αντιπολίτευση και όχι μόνο…!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου