ΕΛΛΑΔΑ

Κανέλλος Β΄, ο… διαδηλωτής

κανέλλος-β΄-ο-διαδηλωτής-851206

Τον λένε Κανέλλο ή Λουκ; Ποιος ξέρει; Οι γνώμες διίστανται. Πάντως τα διεθνή ΜΜΕ αλλά και τα μπλογκ όλου του κόσμου έμαθαν για την περίπτωση του αδέσποτου σκυλάκου που δίνει βροντερό παρών σε όλες τις διαδηλώσεις και τα συλλαλητήρια στο κέντρο των Αθηνών και εντυπωσιάστηκαν με τη στάση του.
Ο Κανέλλος, ο ατρόμητος σκύλος που βρισκόταν για μια ολόκληρη δεκαετία στο πλάι των διαδηλωτών και έδειχνε τα δόντια του στους ένστολους, αγνοώντας τις φλόγες των μολότοφ και τους καπνούς των χημικών, βρήκε τον άξιο συνεχιστή του…
Έναν μούργο με κανελί λεπτό τρίχωμα που εμφανίζεται σχεδόν σε κάθε φωτογραφία από τις ελληνικές διαδηλώσεις και, όπως φαίνεται, είναι πρωτεργάτης των διαμαρτυριών εναντίον των μέτρων λιτότητας και του ΔΝΤ. Υπάρχει μάλιστα σκέψη να τον ανακηρύξουν ως  τη μορφή ή το παγκόσμιο σύμβολο ενάντια στη νέα τάξη πραγμάτων.
Ο καφετί σκυλάκος, κάτοικος των Εξαρχείων και «κολλητός» των διαδηλωτών, έκλεψε την καρδιά των συντακτών του βρετανικού Guardian, που τον φιλοξενεί στην πρώτη του σελίδα με τίτλο «Κανέλλος, ο Έλληνας διαδηλωτής-σκύλος».
 
Ο μεγαλόσωμος αδέσποτος σκυλάκος δεν είναι ο πασίγνωστος σε όλους Κανέλλος… Θυμίζει όμως τον αγαπημένο σύντροφο των Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου, ο οποίος αφού ταύτισε τη ζωή του με τους χώρους αυτούς, έφυγε στα 17 του χρόνια από βαθιά γεράματα.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου