ΕΛΛΑΔΑ

Σε δίκη ο Μαρκογιαννάκης για την υπόθεση Γιακουμάκη

σε-δίκη-ο-μαρκογιαννάκης-για-την-υπόθε-827388

Σε δίκη για εμπλοκή στην υπόθεση του θανάτου του σπουδαστή στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, παραπέμπεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης, όπως αποφάσισε ο Άρειος Πάγος.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, αφού εμφανίζεται να είχε παρέμβει στη διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ώστε να αποφύγουν την βαριά τιμωρία κρητικοί φοιτητές, οι οποίοι επίσης φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση Γιακουμάκη.

Η δίωξη κατά του Χρήστου Μαρκογιαννάκη είχε αρχικώς ασκηθεί από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την παραπομπή του είχε αποφασίσει τον περασμένο Μάρτιο το Συμβούλιο Εφετών Ιωαννίνων. Ωστόσο κατά της απόφασης αυτής είχε ασκήσει αίτηση αναίρεσης ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Δασούλας. Σήμερα Πέμπτη ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτησή του παραπέμποντας οριστικά τον Μαρκογιαννάκη σε δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε βρεθεί νεκρός τον Φεβρουάριο του 2015, μετά από εξαφάνιση πέντε μηνών και ο θάνατός του έχει αποδοθεί σε αυτοκτονία.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τον πρώην υπουργό είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου