ΕΛΛΑΔΑ

Π. Καμμένος: Δίπλωμα οδήγησης στα 17 με την παρουσία ενήλικου οδηγού

π-καμμένος-δίπλωμα-οδήγησης-στα-17-με-τη-827872

– Λύθηκε με τροπολογία το “βραχυκύκλωμα” που υπήρξε με τις εξετάσεις για απόκτηση αδειών κυκλοφορίας
– Ο Πάνος Καμμένος πρότεινε να αποκτούν όσοι θέλουν δίπλωμα οδήγησης στα 17 υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις
– Πρότεινε επίσης να γίνεται η αναγνώριση των στρατιωτικών διπλωμάτων οδήγησης και χειριστών μηχανημάτων σε πολιτικά επαγγελματικά στους στρατιώτες βραχείας θητείας

Την πρόταση για απόκτηση άδεια οδήγησης αυτοκινήτου από τα 17 χρόνια, με ένα χρονικό διάστημα η οδήγηση του ΙΧ από ανήλικο να γίνεται με την υποχρεωτική συνοδεία στο αυτοκίνητο από ενήλικο που κατέχει δίπλωμα οδήγησης, έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην Βουλή. Ένα σύστημα που εφαρμόζεται ήδη στην Μεγάλη Βρετανία και στις ΗΠΑ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, προχώρησε στην πρόταση αυτή με αφορμή την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της τροπολογίας του υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων που επιτέλους επιλύει το πρόβλημα με το «βραχυκύκλωμα» που υπήρξε με τις εξετάσεις για απόκτηση αδειών κυκλοφορίας.

Με την πρόταση, αυτή, έδειξαν να συμφωνούν και οι περισσότεροι από τους εισηγητές της Αντιπολίτευσης και αν λένε πως «η πρόταση αυτή ακούγεται καταρχήν καλή… να την δούμε με ειδικούς σε μια οργανωμένη συζήτηση και να το θεσμοθετήσουμε με την κανονική διαδικασία».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, επίσης απάντησε και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά, που του άσκησε κριτική ότι δεν απαντά στις ερωτήσεις που του καταθέτουν στην Βουλή, όπως για παράδειγμα στην ερώτηση που του έχουν καταθέσει για την μη αναγνώριση σε πολιτικά των στρατιωτικών επαγγελματικών διπλωμάτων οδήγησης ώστε οι έφεδροι στρατιώτες – οδηγοί με την λήξη της θητείας τους έχουν ένα επαγγελματικό δικαίωμα.

Ο κ. Πάνος Καμμένος, εξήγησε ότι με την μείωση της στρατιωτικής θητείας σε 9 μήνες, εάν κανείς υπολογίσει ότι οι 45 ημέρες «φεύγουν» στο Κέντρο Κατάταξης, μετά 4 μήνες ακολουθούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης, ουσιαστικά η «οδηγική» εμπειρία ενός στρατιώτη- οδηγού οχήματος 5ης κατηγορίας είναι μόλις ένα μήνα. Αυτό, είπε, αντιλαμβάνεστε ότι δεν αποτελεί ικανό χρόνο.

Πρότεινε όμως, με την ανανέωση του ΚΟΚ, να γίνεται η αναγνώριση των στρατιωτικών διπλωμάτων οδήγησης και χειριστών μηχανημάτων σε πολιτικά επαγγελματικά στους στρατιώτες βραχείας θητείας. Ο κ. Πάνος Καμμένος είπε, πως στους στρατιώτες με ειδικότητα οδηγού ή χειριστών μηχανημάτων, που τους έχουμε ανάγκη για την εξυπηρέτηση των έργων της ΜΟΜΑ, θα παρέχεται η δυνατότητα μετά την λήξη της υποχρεωτικής τους θητείας, να παρατείνουν για δυόμιση ή τρία χρόνια την θητείας τους ως οπλίτες βραχείας θητείας και μετά την λήξη αυτής της θητείας τους να αποκτούν το δικαίωμα αναγνώρισης των στρατιωτικών διπλωμάτων τους ως πολιτικά επαγγελματικά διπλώματα.

Οι δύο υπουργικές τροπολογίες του υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων για το «ξεμπλοκάρισμα» των εξετάσεων οδήγησης όσο και της ανανέωσης μέχρι το 2017, συμβάσεων ορισμένου χρόνου που έχουν λήξει εργαζομένων στην ΡΑΕ, ψηφίσθηκαν με ευρεία πλειοψηφία και από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης που άσκησαν έντονη κριτική στον υπουργό και την Κυβέρνηση ότι όχι μόνο καθυστέρησαν αδικαιολόγητα να φέρουν τις τροπολογίες αυτές αλλά και για μικροπολιτική καθώς την ίδια τροπολογία για την επανέναρξη των εξετάσεων για την απόκτηση διπλωμάτων οδήγησης την απέρριπταν όταν την κατέθεταν τα κόμμα της Αντιπολίτευσης.

Πηγή:newsit.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου