ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές: Ήρθε η ώρα της συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού

πανελλαδικές-ήρθε-η-ώρα-της-συμπλήρωσ-829942

Η ώρα της συμπλήρωσης Μηχανογραφικού έφτασε για τους περίπου 100.000 υποψηφίους για εισαγωγή στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς η αγωνία για τους βαθμούς λήγει την Παρασκευή 17 Ιουνίου για τους αποφοίτους ΓΕΛ και την Τετάρτη 22 Ιουνίου για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ, καθώς οι βαθμολογίες θα αναρτηθούν σταδιακά στα σχολεία και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.results.it.minedu.gov.gr.

Η υποβολή του μηχανογραφικού θα γίνει φέτος όπως και πέρυσι ηλεκτρονικά από Τετάρτη 15-6-2016 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 8-7-2016. Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι: http://exams.it.minedu.gov.gr.

Σημειώνουμε ότι Μηχανογραφικό δελτίο μπορούν να υποβάλουν όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του 2016, είτε με το Νέο είτε με το Παλαιό σύστημα και εφόσον κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο και όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2014 ή 2015, διεκδικώντας το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση.

Όσοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Για οποιαδήποτε πληροφορία, υποστήριξη, ακόμα και χρήση υπολογιστή που τυχόν δεν διαθέτουν, οι υποψήφιοι θα απευθύνονται στα Λύκειά τους.

Εφιστάται η προσοχή σε όλους τους υποψηφίους για την εμπρόθεσμη υποβολή και οριστικοποίηση του μηχανογραφικού δελτίου, γιατί αλλιώς θα αποκλειστούν από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για φέτος. Υπενθυμίζεται ότι ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (αγωνίσματα) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) έχει οριστεί το διάστημα από την Τετάρτη 15 μέχρι και την Τετάρτη 29 Ιουνίου.

Οι προθεσμίες για τις εξετάσεις στο Εμπορικό Ναυτικό

Σύμφωνα με την προκήρυξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού λήγει στις 7-7- 2016 για τους υποψηφίους/ιες που επιθυμούν να εισαχθούν στις ΑΕΝ με τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων του ΥΠΠΕΘ ενώ για τους υποψηφίους/ιες που επιθυμούν να εισαχθούν στις ΑΕΝ με τη διαδικασία κατάθεσης απολυτηρίου Λυκείου, τα αποτελέσματα της οποίας εκδίδει το ΥΝΑΝΠ, λήγει στις 18-8-2016. Η προκήρυξη είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΥΝΑΝΠ: www.yen.gr

Αρχίζουν τα Ειδικά Μαθήματα

Ξεκινούν την Πέμπτη με το μάθημα των Ιταλικών και οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων για τους υποψηφίους Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), οι οποίοι έχουν δηλώσει εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα, προκειμένου να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή για εισαγωγή το τρέχον έτος σε σχολή ή τμήμα για το οποίο απαιτείται εξέταση σε ένα ή περισσότερα ειδικά μαθήματα. Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 27 Ιουνίου, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου