ΕΛΛΑΔΑ

Οικιακή βοηθός νάρκωνε με χάπια και λήστευε υπερήλικες στην Αττική

οικιακή-βοηθός-νάρκωνε-με-χάπια-και-λή-830867

Ναρκωτικά χάπια στο νερό και τα άλλα ροφήματα που έδινε σε υπερήλικες που αναλάμβανε να φροντίζει έριχνε μια 47χρονη οικιακή βοηθός, από τη Βουλγαρία, ώστε να ληστεύει κατόπιν ανενόχλητη τα θύματά της.

Η δράση της έλαβε τέλος το περασμένο Σάββατο, όταν συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, στο πλαίσιο εκτέλεσης εντάλματος σύλληψής της για ληστείες. Σε βάρος της εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση εξαετούς κάθειρξης, επίσης για ληστεία.

Όπως προέκυψε, από το 2011 η 47χρονη επικοινωνούσε τηλεφωνικά με ηλικιωμένους ή με τα παιδιά τους, εμφανιζόμενη ως οικιακή βοηθός που ζητούσε να προσληφθεί ως αποκλειστική εσώκλειστη.

Για να εντοπίσει τα θύματά της, αναζητούσε σε ιστοσελίδες ευρέσεως εργασίας ηλεκτρονικές αγγελίες από ηλικιωμένους, οι οποίοι είχαν κινητικές δυσκολίες και συνήθως σοβαρά προβλήματα υγείας, και κατά την επικοινωνία μαζί τους τούς συστηνόταν με διαφορετικά κάθε φορά στοιχεία.

Στη συνέχεια, μετέβαινε στα σπίτια των γερόντων, γεννημένων κυρίως στις δεκαετίες 1920 και 1930, για να αναλάβει «καθήκοντα». Εκεί, στη διάρκεια ενασχόλησής της με τις οικιακές εργασίες, έβρισκε την κατάλληλη ευκαιρία κι έριχνε υπνωτικές ουσίες στα υγρά που έπιναν οι παθόντες, με αποτέλεσμα αυτοί να χάνουν τις αισθήσεις τους.

Αφαιρούσε τότε χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή, τόσο από τους χώρους των σπιτιών, όσο και από τα χέρια και τον λαιμό των γερόντων.

Η εν λόγω Βουλγάρα, που έμενε μόνο μία ημέρα στο σπίτι που έβαζε στο στόχαστρό της, φρόντιζε κάθε φορά να χρησιμοποιεί διαφορετικές τηλεφωνικές συσκευές, ενεργοποιημένες σε ψεύτικα στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών, κινητά τηλέφωνα που πετούσε στα σκουπίδια μετά από κάθε ληστεία της κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Και οι έξι ηλικιωμένοι που ληστεύτηκαν από τη 47χρονη είχαν βεβαρημένο ιατρικό παρελθόν και ασθενείς οργανισμούς, παρέμειναν αναίσθητοι για πολλές ώρες μετά τη νάρκωσή τους και τελικά νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία για αρκετό χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόσφατα αναγνώρισαν με βεβαιότητα την «οικιακή βοηθό», η οποία συνελήφθη ενώ έκλεινε ραντεβού με άλλον έναν γέροντα για να πιάσει στο σπίτι του «δουλειά».

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πειραιά και διατάχθηκε η φυλάκισή της στον Ελαιώνα Θηβών, ενώ η σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Αθηνών.

Η Αστυνομία ερευνά και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, αλλά και αιφνίδιους θανάτους γερόντων κατά την τελευταία πενταετία.

Πέτρος Στεφανής

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου