ΕΛΛΑΔΑ

Αναζητούν τη σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις

αναζητούν-τη-σχέση-με-τρομοκρατικές-ο-851206

Tο ενδεχόμενο ο 34χρονος Συμεών Σεϊσίδης, που συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας στον Βοτανικό, να συνδέεται με υποθέσεις τρομοκρατίας και συγκεκριμένα τη δράση της ομάδας «Σέχτα Επαναστατών» ερευνά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Σύμφωνα με την ΕΛ. ΑΣ. εντοπίστηκε στις 9.15 μ. μ. από πλήρωμα περιπολικού της Αμεσης Δράσης που αναζητούσε τους δράστες αιματηρής ληστείας 20 λεπτά νωρίτερα στο Praktiker της οδού Πειραιώς. Μαζί του συνελήφθη ο επίσης 34χρονος Α. Σ., το όνομα του οποίου είχε αναμειχθεί στη ληστεία της Εθνικής στην οδό Σόλωνος (Ιανουάριος 2006), όπου συμμετείχε και συνελήφθη ο έγκλειστος σήμερα Γιάννης Δημητράκης.
Κλιμάκια αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν έρευνες σε σπίτια συγγενών του 34χρονου Σίμου Σεϊσίδη, σε αναζήτηση στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό του σπιτιού όπου κρυβόταν τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Από τον Γενάρη του 2006 ο 34χρονος είχε αναγνωριστεί και κατεζητείτο για συμμετοχή στη συμμορία των «Ληστών με τα μαύρα», μαζί με τον μικρότερο αδελφό του Μάριο και τον Γρηγόρη Τσιρώνη, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο και οι τρεις επικηρύχθηκαν με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αντί 600.000 ευρώ.
Ο 34χρονος Α. Σ. φέρεται στενός φίλος του Σίμου Σεϊσίδη και το 2006 θεωρήθηκε από την αστυνομία ύποπτος για συμμετοχή στη ληστεία της Εθνικής στη Σόλωνος. Ωστόσο, ουδέποτε προέκυψε κάποιο στοιχείο που να τον συνέδεε με τη δράση των «ληστών».
Η αστυνομία δεν συνδέει ευθέως τους δύο με τη ληστεία στο Praktiker. Στην κατοχή τους δεν βρέθηκαν χρήματα, δεν εισήλθαν στο εσωτερικό του καταστήματος, δεν αναγνωρίστηκαν από τους αυτόπτες. Ερευνάται, όμως, το ενδεχόμενο να βρίσκονταν στο σημείο ως ομάδα υποστήριξης των δύο δραστών που πραγματοποίησαν τη ληστεία. «Ισως να μην είναι τυχαίο ότι 20 λεπτά αργότερα βρέθηκαν σε απόσταση 1,5 χλμ. από το σημείο της ληστείας», δήλωσε στην «Κ» αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής.
Ο Σίμος Σεϊσίδης εντοπίστηκε στη συμβολή Ζαγρέως και Ικαριέων στον Βοτανικό. Απείλησε με όπλο τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον πυροβόλησαν στο πόδι και τον συνέλαβαν. Αρχικά έδωσε ψεύτικο όνομα. Στην κατοχή του βρέθηκαν ένα πιστόλι Glock και μια ρωσική αμυντική χειροβομβίδα.
Ο Α. Σ. ακινητοποιήθηκε παρακάτω, στη συμβολή Ιάκχου και Βουτάδων. Είχε στην κατοχή του πιστόλι Zastava. Κανένα από τα δύο όπλα δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ενέργεια, ενώ κανείς από τους δύο δεν πυροβόλησε τον 27χρονο υπάλληλο του Praktiker. Από το κατάστημα και το αυτοκίνητο, που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στα Πετράλωνα, οι αστυνομικοί συνέλεξαν κάλυκες οι οποίοι προέρχονται από τα όπλα των δύο ληστών. Ο ένας περιγράφεται ως μεγαλόσωμος με ύψος γύρω στο 1,90 και ο δεύτερος κοντύτερος, γύρω στο 1,70. Δεν αναγνωρίστηκαν από τους αστυνομικούς στο βίντεο από το κλειστό κύκλωμα του καταστήματος. Κατά την αποχώρησή τους, οι ληστές προπηλακίστηκαν από υπαλλήλους και πελάτες (γι’ αυτό μάλλον πυροβόλησαν τον υπάλληλο) και διέφυγαν αρπάζοντας το αυτοκίνητο, ένα Renault Clio, από διερχόμενη γυναίκα οδηγό, κάτοικο Αμαρουσίου.
Οι δράστες πάντως μιλούσαν ελληνικά, ενώ στον χώρο στάθμευσης του Praktiker βρέθηκε μοτοσικλέτα κλεμμένη τον Απρίλιο από τη Ν. Σμύρνη.
Εναντίον του Σεϊσίδη, που νοσηλεύεται (με σοβαρό τραύμα στο πόδι) φρουρούμενος στο Ιπποκράτειο, ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία. Εναντίον του Α. Σ. ασκήθηκε δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση. Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στον Ερυθρό και ο 27χρονος υπάλληλος του Praktiker.

Σύνδεση «Αγώνα» με Παλαιοκώστα

Στοιχεία που επιβεβαιώνουν την εκτίμηση των αρχών για διασύνδεση τρομοκρατών με το κοινό έγκλημα προέκυψαν από την έρευνα για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα».
Τα ευρήματα αφορούν το κομμάτι εκείνο του παζλ που εμπλέκει στις έρευνες για την τρομοκρατία τη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα τη Θεσσαλονίκη, ενώ αιτιολογούν, όπως όλα δείχνουν, την πρόσφατη επίσκεψη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Λευτέρη Οικονόμου και του επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής κ. Αλκιβιάδη Τζοΐτη στη συμπρωτεύουσα.
Πηγές στο μέγαρο της Λεωφόρου Κατεχάκη μιλούν πλέον με βεβαιότητα για ευθεία διασύνδεση ορισμένων από τους συλληφθέντες για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» με την υπόθεση απαγωγής του βιομήχανου κ. Γιώργου Μυλωνά, τον Ιούνιο του 2008. Ενδείξεις για σχέσεις της συμμορίας Παλαιοκώστα (πραγματοποίησε την απαγωγή) με τον χώρο της ένοπλης βίας προέκυψαν ήδη από το καλοκαίρι του 2008 οπότε εξιχνιάστηκε η υπόθεση και αποκαλύφθηκε εμπλοκή αντιεξουσιαστών στην απαγωγή. Τα νέα στοιχεία, ωστόσο, ενισχύουν, εάν δεν επιβεβαιώνουν πλήρως, την εκτίμηση των αστυνομικών.
Πληροφορίες αναφέρουν συγκεκριμένα ότι ένα αυτοκίνητο μάρκας Rover, που είχαν χρησιμοποιήσει οι απαγωγείς και είχε βρεθεί στο κρησφύγετο της Σουρωτής, είχε κλαπεί την ίδια ημέρα και από το ίδιο ακριβώς σημείο απ’ όπου είχε κλαπεί και το ασημί Hyundai που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ο προφυλακισμένος για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» Νίκος Μαζιώτης!
Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προχωρούν ένα βήμα παρακάτω και «φωτογραφίζουν» ως δράστη της διπλής κλοπής των Ι.Χ. αντιεξουσιαστή, συνεργό του Βασίλη Παλαιοκώστα στην απαγωγή του βιομηχάνου.
Πληροφορία για σχέση του ίδιου του Παλαιοκώστα με γνωστούς αναρχικούς είχε προκύψει και μετά τη δεύτερη απόδρασή του από τον Κορυδαλλό, οπότε είχε καταφέρει να προμηθευτεί οπλισμό μέσω επαφών του στα Εξάρχεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου