ΕΛΛΑΔΑ

Αντιπαράθεση ΚΚΕ – ΛΑΟΣ για το Σύνταγμα

αντιπαράθεση-κκε-λαοσ-για-το-σύνταγμ-851206

Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ ΚΚΕ και ΛΑΟΣ, με φόντο το Σύνταγμα ξέσπασε χθες στη Βουλή στη διάρκεια της συζήτησης για τα τραγικά επεισόδια στην Αθήνα.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιτέθηκε στην γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, επιρρίπτοντάς της ευθύνες για τα επεισόδια. Μάλιστα, συνέδεσε τα επεισόδια με τις δηλώσεις στελεχών του ΚΚΕ τις τελευταίες ημέρες περί, όπως είπε ο ίδιος, μη αποδοχής του Συντάγματος.
Άμεση ήταν η απάντηση της Αλέκας Παπαρήγα η οποία μέσα σε κλίμα κατακραυγής από τους βουλευτές του ΚΚΕ, χαρακτήρισε τον Γ. Καρατζαφέρη προβοκάτορα.
«Βεβαίως είναι δικαιολογημένη η αγανάκτησή μας. Εμείς δεν είμαστε γραμμένοι σε κανένα pay book» είπε η Γ. Γ. του ΚΚΕ και συνέχισε:

«Εγώ λέω να έρθουν μάρτυρες όλοι οι δημοσιογράφοι που ήταν και τα κανάλια έξω από τη Βουλή όταν έφτασε η πορεία του ΠΑΜΕ. Εκεί ήταν χρυσαυγίτες, γνωστοί άγνωστοι που από το 1994 είχαν κάψει το Πολυτεχνείο και ήταν εκεί μια ομάδα και έλεγε όντως «να καεί, να καεί η Βουλή» και πήγαμε, τους αφοπλίσαμε, τους πήραμε και τα δυο κοντάρια που είχαν με τη σημαία του ΠΑΜΕ. Τους καταγγείλαμε, έγιναν αλυσίδες και όση ώρα ήταν η συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος δεν έγινε το παραμικρό επεισόδιο. Ίσως αυτοί που ήταν έξω από τη Βουλή, δεν ξέρω αν έχουν δεσμούς αίματος μόνιμους ή προσωρινούς με τον κ. Καρατζαφέρη, αλλά ειλικρινά ο κ. Καρατζαφέρης παίζει το ρόλο του προβοκάτορα σε διατεταγμένη υπηρεσία, για να επιβάλει ό,τι επιβάλει.

Ο λαός έχει δικαίωμα με τις διαδικασίες της μαζικής, της πολιτικής πάλης, να δημιουργήσει προϋποθέσεις από το να αναθεωρηθεί μέχρι και το να αλλάξει ριζικά το Σύνταγμα.

Δεν καταλάβαμε δηλαδή, τόσα χρόνια η Βουλή δεν αλλάζει το Σύνταγμα; Και βεβαίως ένα Σύνταγμα που το έχουμε καταψηφίσει λέμε στο λαό ότι είναι ένα κακό Σύνταγμα και πρέπει να παλέψει για την δημιουργία αλλαγής αυτού του Συντάγματος. Αλλά από εκεί και πέρα είναι άλλο πράγμα να βγαίνεις ντόμπρα και καθαρά να λες αυτό το Σύνταγμα είναι αντεργατικό και αντιλαϊκό και άλλο πράγμα να είσαι επαγγελματίας, ούτε καν συναισθηματικός, προβοκάτορας».
“Αφοπλίσαμε μέλη
της Χρυσής Αυγής”
Kατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η Αλέκα Παπαρήγα κατήγγειλε ότι στην πορεία εντοπίστηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής τα οποία ήταν εφοδιασμένα με σημαίες του ΠΑΜΕ.
Οι δηλώσεις βουλευτών
Από την πλευρά της Ν.Δ. ο Αντρέας Λυκουρέντζος εξέφρασε τη λύπη και συντριβή του για τα γεγονότα αυτά και είπε ότι οι τοποθετήσεις προκαλούν τα πάθη. Τόνισε πως στοιχεία για την αναθεώρηση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος δεν πρέπει να τίθενται.
Ο Φώτης Κουβέλης από τον Σύριζα είπε ότι χιλιάδες Ελλήνων πολιτών κατέβηκαν για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους και εξέφρασε την οδύνη του για τον χαμό των συμπολιτών μας.
Ακόμη, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης τόνισε πως είναι φανερό ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να στερηθούν από δικαιώματα που το σύνταγμα κατοχυρώνει και πρέπει να προστατεύσουμε τη δημοκρατία από όσους προσπαθούν να βάλουν φωτιά στον τόπο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου