ΕΛΛΑΔΑ

Κούγιας: Ο Μαυρίκος είχε πολλούς εχθρούς

κούγιας-ο-μαυρίκος-είχε-πολλούς-εχθρο-832905

Σε υποβολή μήνυσης για ανθρωποκτονία από πρόθεση για την υπόθεση του τραγικού θανάτου του Παναγιώτη Μαυρίκου, προκειμένου να έχει πρόσβαση στη δικογραφία και να οριστούν τεχνικοί σύμβουλοι, θα προχωρήσει ο συνήγορος της οικογένειας του εκδότη Αλέξης Κούγιας.

Όπως τόνισε ο ποινικολόγος μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο Mega, «η οικογένεια, εγώ και οι συνεργάτες μου εξετάζουμε όλες τις εκδοχές με ψυχραιμία και νηφαλιότητα» και διευκρίνισε ότι τρία είναι τα σενάρια που ερευνώνται. Είτε πρόκειται για ατύχημα, είτε να υπήρξε σε βλάβη του αυτοκινήτου ή να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Ο κ. Κούγιας τόνισε πάντως πως το πολυτελές αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κ. Μαυρίκος ήταν καλά συντηρημένο και ιδιαίτερα αξιόπιστο.

Αναφορικά με το σενάριο της δολιοφθοράς, σημείωσε ότι ο εκδότης είχε επιλέξει να αναδεικνύει και να ονομάζει συμπεριφορές παράνομες πολιτικών, επιχειρηματιών και άλλων παραγόντων και κατά συνέπεια «είχε πάρα πολλούς εχθρούς». «Ήταν πάντοτε ανήσυχος», πρόσθεσε, ωστόσο είχε επιλέξει να μην έχει σωματοφύλακες ή οδηγούς.

Πιθανή χαρακτήρισε την εκδοχή του ατυχήματος, ο Ανδριανός Μιχάλαρος, μηχανικός αυτοκινήτων, πρόεδρος του βιομηχανικού επιμελητηρίου Πειραιώς και ιδιοκτήτης ΚΤΕΟ. Όπως επισήμανε αν και το όχημα του εκδότη είναι από τα καλύτερα στον κόσμο, «ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί το κακό, να πάρει φωτιά το αμάξι». «Δεν είναι απλό να πάρει φωτιά αλλά δεν είναι και δύσκολο», πρόσθεσε για να διευκρινίσει ότι εάν υπάρξει διαρροή καυσίμου και γεμίσει ο χώρος του κινητήρα καύσιμο ενδέχεται να δημιουργηθεί σπινθιρισμός.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο ο οδηγός δεν κατάφερε να απομακρυνθεί από το όχημα, ο κ. Μιχάλαρος εκτίμησε ότι είναι πιθανό το σενάριο να μπλόκαραν οι ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές και να μην πρόλαβε να ανοίξει την πόρτα του συνοδηγού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου