ΕΛΛΑΔΑ

Επεσαν πάνω στο «ληστή με τα μαύρα»

επεσαν-πάνω-στο-ληστή-με-τα-μαύρα-505618

Εναν από τους επικηρυγμένους «ληστές με τα μαύρα» εντόπισε η αστυνομία μετά την αιματηρή ληστεία που πραγματοποιήθηκε σε πολυκατάστημα στον Ταύρο, αργά το βράδυ της Δευτέρας. Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί εάν ο ίδιος, ο οποίος νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος, και ένα ακόμη άτομο που συνελήφθη κατά τις έρευνες, συμμετείχαν στη συγκεκριμένη ληστεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική, ο επικηρυγμένος «ληστής με τα μαύρα» είναι ο Σίμος Σεϊσίδης.

Αρχικά, από την αστυνομία είχε θεωρηθεί πως επρόκειτο για έναν από τους καταζητούμενους για τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», ωστόσο αργότερα διαπιστώθηκε ότι αυτή η εκτίμηση ήταν λανθασμένη.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν στη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων μετά την αιματηρή ληστεία στο πολυκατάστημα του Ταύρου, ωστόσο δεν έχει διαπιστωθεί εάν συμμετείχαν σε αυτήν.

Ο Σίμος Σεϊσίδης εντοπίστηκε στα Πετράλωνα μαζί με ένα ακόμη άτομο, λίγη ώρα μετά την αιματηρή ληστεία στον Ταύρο. Οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι είναι ύποπτοι και τους ζήτησαν να παραδοθούν. Ο Σεϊσίδης προέταξε το όπλο του, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να ανοίξουν πυρ και να τον τραυματίσουν σοβαρά στο πόδι. Το δεύτερο άτομο διέφυγε και εντοπίστηκε πάλι λίγο αργότερα στον Κεραμεικό, όπου και συνελήφθη.

Ο Σεϊσίδης μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στον Ιπποκράτειο, ενώ το δεύτερο άτομο που είχε προσαχθεί το 2006 για την υπόθεση των «ληστών με τα μαύρα», χωρίς να αποδειχθεί όμως κάτι εναντίον του, οδηγήθηκε στην Ασφάλεια.

Ο Σ. Σεϊσίδης μαζί με τον αδελφό του Μάριο Σεϊσίδη και τον Γρηγόρη Τσιρώνη έχουν επικηρυχθεί από τον Οκτώβριο με το ποσό των 600.000 ευρώ. Εις βάρος τους εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για αξιόποινες πράξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Οι «ληστές με τα μαύρα» έδρασαν στο διάστημα από το 2002 μέχρι τον Ιανουάριο του 2006, όταν σημειώθηκε συμπλοκή με αστυνομικούς σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας. Θεωρείται ότι η ομάδα έχει διασυνδέσεις με την τρομοκρατία και συγκεκριμένα με τον Επαναστατικό Αγώνα.

Βιολογικό υλικό από άτομο που συμμετείχε στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας είχε ταυτοποιηθεί με το βιολογικό υλικό ατόμου που συμμετείχε στην τρομοκρατική επίθεση έξω από το σπίτι του πρώην πρόεδρου του Αρείου Πάγου Ρωμύλου Κεδίκογλου. Την επίθεση εκείνη δεν την ανέλαβε ποτέ καμία οργάνωση.

Χωρίς «παρελθόν»

τα όπλα που κατασχέθηκαν

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. εξετάστηκαν τα δύο όπλα τύπου Ζάσταβα και Γκλογκ, που έφεραν μαζί τους οι δύο συλληφθέντες στη συμπλοκή στον Ταύρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, από τις έρευνες δεν προκύπτει να έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε υποθέσεις τρομοκρατικών ενεργειών.

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου