ΕΛΛΑΔΑ

Κυρίτσης: Στους 15 οι τραυματίες από τα βίαια επεισόδια στη Σάμο

κυρίτσης-στους-15-οι-τραυματίες-από-τα-β-839135

Σε 15 ανέρχονται οι τραυματίες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Βαθύ της Σάμου, όπως ενημερώνει με tweet ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης, Γιώργος Κυρίτσης.

Πολλοί από τους τραυματίες φέρουν εκδορές, οκτώ χρειάστηκαν περαιτέρω περιποίηση, ενώ για έναν κρίνεται αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά του θα γίνει σε μεγαλύτερο νοσοκομείο εκτός νησιού.

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Βαθύ της Σάμου, όταν μαροκινοί, αφγανοί και πακιστανοί πρόσφυγες συνεπλάκησαν μεταξύ τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, οι εκτεταμένες συμπλοκές ξέσπασαν γύρω στις 21:30 για άγνωστη αιτία και σε αυτά ενεπλάκησαν περίπου 150 άτομα, πολλά από τα οποία είχαν πάνω τους αιχμηρά αντικείμενα.

Οι πρόσφυγες έβαλαν φωτιά σε δύο οικίσκους, η οποία κατασβέστηκε από δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Η κατάσταση εκτονώθηκε με την παρέμβαση διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται στο νησί εδώ και λίγες ημέρες. Η αστυνομία προχώρησε σε 25 προσαγωγές, πολλές από τις οποίες θα μετατραπούν σε συλλήψεις.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου