«Κόφτη» και στις σχολές προτείνει η Επιτροπή Διαλόγου για την Παιδεία

Τελευταία ενημέρωση: 2016-05-31, 10:05:35
«Κόφτη» και στις σχολές προτείνει η Επιτροπή Διαλόγου για την Παιδεία

«Κόφτη» και στις επιλογές των σχολών προτείνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου για την Παιδείας, Αντώνης Λιάκος προκειμένου να σταματήσει το ρεύμα φοιτητών που δεν μπήκαν στις αρχικές τους επιλογές και γεμίζουν τις κενές θέσεις τμημάτων στα οποία δεν επιθυμούν πραγματικά να σπουδάσουν, εκτοπίζοντας όμως έτσι άλλους που θα ήθελαν να σπουδάσουν εκεί.

Για να κόψει τον αέρα αυτό της τυχαιότητας ο κ. Λιάκος προτείνει, μεταξύ άλλων τη θέσπιση (από του χρόνου) ενός συντελεστή στις εξετάσεις, ο οποίος θα επιβραβεύει υποψηφίους που δηλώνουν μία ή λίγες - έως 10 - επιλογές σχολών, σύμφωνα με Τα Νέα.

Αν ένας υποψήφιος λ.χ. επιλέξει μόνο ένα τμήμα για εισαγωγή, επιβραβεύεται με τον μέγιστο συντελεστή βαρύτητας (100%) και αποκτά ισχυρό προβάδισμα έναντι όλων των άλλων. Αν επιλέξει δύο τμήματα τότε οι συντελεστές διαφοροποιούνται σε 65% για την πρώτη επιλογή του και 35% για τη δεύτερη, αν επιλέξει τρία τμήματα τότε επιμερίζεται σε 55% για την πρώτη επιλογή, 30% για τη δεύτερη και 15% για την τρίτη. Ο συντελεστής συνεχίζει με φθίνουσες τιμές μέχρι και για 10 επιλογές τμημάτων. Κατόπιν μηδενίζεται.

Η πρόταση, κατά τον Αντώνη Λιάκο, επιτρέπει την όσο το δυνατό μεγαλύτερη σύμπτωση ανάμεσα στο τι θέλει να σπουδάσει κανείς και στο τι τελικά σπουδάζει, ενώ μειώνει και τη σημασία του βαθμού.

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
5
=