ΕΛΛΑΔΑ

Λαμία: 45χρονος παραμένει άταφος για 27η ημέρα

λαμία-45χρονος-παραμένει-άταφος-για-27η-η-841280

Για έναν μήνα παραμένει στο ψυγείο του νεκροτομείου Λαμίας ένας 45χρονος Ινδός.

Ο άτυχος άνδρας στις 3 Μαΐου κάηκε ζωντανός μέσα σε ένα σπίτι-αποθήκη όπου διέμενε προσωρινά στο Λευκοχώρι Αμφίκλειας, στη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πτώμα του 45χρονου μεταφέρθηκε στη Λαμία, αλλά επειδή η ιατροδικαστής κα Ακριβούση είχε άδεια και δεν μπορούσε να διεξαγάγει τη νεκροψία – νεκροτομή, εστάλη στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πειραιά.

Εκεί όμως δεν δέχτηκαν να παραλάβουν το πτώμα του άνδρα με την αιτιολογία ότι, αφού υπάρχει ιατροδικαστική υπηρεσία στη Λαμία, θα πρέπει να γίνει εκεί η νεκροψία – νεκροτομή.

Το πτώμα του άτυχου Ινδού επέστρεψε αυθημερόν στη Λαμία και τοποθετήθηκε στο ψυγείο, όπου παραμένει για σχεδόν έναν μήνα χωρίς να έχει ενδιαφερθεί κάποιος. Η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λαμίας, όταν επέστρεψε από την άδειά της, δεν έκανε τη νεκροψία του 45χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αιτιολογία ήταν ότι, αφού τότε είχε άδεια, έπρεπε να είχε γίνει σε άλλη ιατροδικαστική υπηρεσία.

Δεν είναι η πρώτη φορά…

Πολλές φορές έχουν δημιουργηθεί προβλήματα. Το πρωί της περασμένης Τετάρτης πέθανε ένας 57χρονος Γάλλος τουρίστας, πιθανότατα από παθολογικά αίτια, σε ξενοδοχείο της Ερατεινής στη Φωκίδα. Ενώ το πτώμα του Γάλλου μεταφέρθηκε πολύ νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην ιατροδικαστική υπηρεσία της Λαμίας, η νεκροψία – νεκροτομή δεν έγινε την Παρασκευή, για λόγους που μόνο η κυρία Ακριβούση γνωρίζει, λέγοντας ότι θα γίνει σήμερα Δευτέρα.

Τι να απαντήσει κάποιος στη σύντροφο του Γάλλου τουρίστα, η οποία μέσα στον πόνο της είχε να αντιμετωπίσει και τα γρανάζια της γραφειοκρατίας σε όλο της το μεγαλείο.

Επίσης, μεγάλη ήταν και η ταλαιπωρία της οικογένειας του άτυχου 16χρονου ποδηλάτη του Παναθηναϊκού Σπύρου Ντόκου, ο οποίος πρόσφατα έχασε τη ζωή του στην Άμφισσα. Το πτώμα του παιδιού έπρεπε να υποβληθεί σε νεκροψία-νεκροτομή και μεταφέρθηκε στο Ρίο της Πάτρας για να εξεταστεί από την εκεί ιατροδικαστική υπηρεσία.

Πηγή: lamiareport

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου