AROUND THE WEB

«Έψαχνε» στο λογαριασμό του 180 ευρώ και βρήκε… 200 εκατ.

έψαχνε-στο-λογαριασμό-του-180-ευρώ-και-842599

Εκατομμυριούχοι για… λίγες ώρες έγιναν δύο αγρότες, ένας στο Ηράκλειο και ένας στα Φάρσαλα, εξαιτίας ενός λογιστικού λάθους.

Ο λόγος για τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, Μύρων Χιλετζάκη, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης πήγε στην τράπεζα για να κάνει ανάληψη ενός μικρού χρηματικού ποσού και είδε στον λογαριασμό του πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ.Χιλετζάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι πήγε σε ένα τραπεζικό κατάστημα του Ηρακλείου για να ενημερωθεί για την αγροτική ενίσχυση και του απάντησε η υπάλληλος ότι έχει γίνει κάποιο λάθος και ότι έχουν πιστωθεί στον λογαριασμό του 200.000 ευρώ.

Ο ίδιος ζήτησε, στη συνέχεια, ενημέρωση του βιβλιαρίου του με την υπάλληλο να του αναφέρει ότι δεν είναι 200 χιλιάδες ευρώ, αλλά 20 εκατ. ευρώ!

«Θολώσαμε, δεν μπορούσαμε να δούμε τα μηδενικά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Χιλετζάκης.

«Φεύγω, πάω στα κεντρικά της Κρήτης, μπαίνουμε μέσα, κάνουμε ενημέρωση του βιβλιαρίου, μου λέει η υπάλληλος 201 εκατ. ευρώ», είπε ο κ. Χιλετζάκης.

«Πάω στο ΑΤΜ, κοιτάω πάλι το ίδιο».

Με όλα τα στοιχεία στα χέρια του βρέθηκε στο γραφείο του ΟΠΕΚΕΠΕ για να αποδειχθεί ότι – χωρίς ο Οργανισμός να έχει καμία ευθύνη- η Τράπεζα πίστωσε με λάθος ποσό τον επίμαχο λογαριασμό.

Και …δισεκατομμυριούχος στα Φάρσαλα

Σημειώνεται ότι από λάθος της τράπεζας και ένας 32χρονος αγρότης από τα Φάρσαλα, βρέθηκε να έχει στο λογαριασμό του δισεκατομμύρια, καθώς πιστώθηκαν σε αυτόν, κατά λάθος, ούτε λίγο ούτε πολύ οι επιδοτήσεις που παίρνουν όλοι οι αγρότες, όλο το χρόνο.

Το πόσο πάνω από δύο δισ. και πιο συγκεκριμένα 2.015.718.268,59, πιστώθηκε στο λογαριασμό του 32χρονου για «πληρωμή άμεσων ενισχύσεων».

Ο 32χρονος αγρότης δεν αντελήφθη άμεσα τις δύο μεταφορές καθώς δεν είχε ελέγξει τον λογαριασμό του, καθώς δεν περίμενε να λάβει άμεση ενίσχυση, και ενημερώθηκε για το γεγονός το βράδυ της Τρίτης όταν του τηλεφώνησαν από την τράπεζα προκειμένου να του εξηγήσουν τι συνέβη και ότι επρόκειτο για λάθος του συστήματος το οποίο διορθώθηκε αυτόματα.

Πάντως, καλού-κακού ο 32χρονος αγρότης έχει ζητήσει από την τράπεζα, έγγραφη ενημέρωση-αιτιολόγηση για το συμβάν προκειμένου να την προσκομίσει στην Εφορία σε πιθανό φορολογικό έλεγχο.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου