ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν σιδέρωσα την γραμματέα μου, την επέπληξα», λέει ο γιατρός της Αταλάντης

δεν-σιδέρωσα-την-γραμματέα-μου-την-επ-842924

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Αταλάντης μετά το σάλο που προκλήθηκε από την υπόθεση που είδε την περασμένη Τετάρτη το «φως» της δημοσιότητας και στην οποία εμπλέκεται ένας ιδιαίτερα γνωστός γιατρός της περιοχής ο οποίος φέρεται να…σιδέρωσε την 45χρονη γραμματέα του.

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον 52χρονο γιατρό ο οποίος τονίζει πως η υπόθεση δεν είναι έτσι όπως έχει παρουσιαστεί και ότι θα πάρει πολύ διαφορετική τροπή, χωρίς όμως να διευκρινίζει τι ακριβώς εννοεί και δίχως να ξεκαθαρίζει τι συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Αταλάντη.

Ο φερόμενος ως δράστης, αφού αρνήθηκε να κατονομάσει το συνήγορο υπεράσπισής του, αρκέστηκε να δηλώσει: «Έρχεται κόσμος, σαν να με συλλυπείται, σαν να μου συμπαρίστανται ότι τραβάω τα μεγάλα βάσανα. Είμαι μια χαρά, είμαι στο ιατρείο μου και έχω καλή διάθεση. Όλα όσα διαδίδονται είναι στα όρια της μυθολογίας. Θα εκπλαγείτε…».

Ο 52χρονος, υποστηρίζει πως τα γεγονότα δεν είναι έτσι όπως έχουν παρουσιαστεί μέχρι στιγμής παρά το γεγονός ότι έπειτα από την κατάθεση της 45χρονης γραμματέας του στο ΑΤ Αταλάντης -όπου παρουσιάστηκε μετά τη νοσηλεία της στο κέντρο υγείας τα ξημερώματα της Δευτέρας – συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

«Δεν υπάρχει αυτό που λένε, άλλο είναι το περιστατικό άλλο είναι αυτό που βγαίνει προς τα έξω. Αν επιπλήττεις έναν άνθρωπο γιατί κάνει λάθη δεν σημαίνει ότι τον σιδερώνεις όπως λένε…», είπε χαρακτηριστικά ο 52χρονος γιατρός προσθέτοντας: «Έκανε κάποιο λάθος στη δουλειά και την επέπληξα. Ακούστε με. Μια κοπέλα μπορεί να έκανε λάθος σε κάποια πράγματα. Δεν θα την κρεμάσουμε. Είναι μια χαρά, είναι όλα καλά».

Ερωτηθείς, μάλιστα, αν η επίπληξη στην οποία αναφέρθηκε ήταν σε λεκτικό επίπεδο ο 52χρονος απάντησε καταφατικά.

Εγκαύματα δευτέρου βαθμού και σημάδια κακοποίησης διέγνωσαν οι γιατροί στο σώμα τηςγυναίκας

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες η 45χρονη γραμματέας μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας, με αφόρητους πόνους από τα εγκαύματα και σε κατάσταση σοκ, από έναν άγνωστο άντρα που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες δεν ήταν ο 52χρονος γιατρός. Εικάζεται πως πρόκειται για το πρώην σύζυγό της με το οποίο λέγεται πως είναι χωρισμένοι αλλά διατηρούν καλές σχέσεις.

«Προσήλθε στις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας στο νοσοκομείο. Την εξέτασε ο παθολόγος όπου διαπίστωσε χτυπήματα, εκχυμώσεις, ερυθρότητες και οιδήματα σε πολλές περιοχές του σώματος ενδεικτικά ξυλοδαρμού, ενώ και η ίδια ανέφερε επίθεση. Το πιο βασικό από τα τραύματα ήταν τα εγκαύματα δευτέρου βαθμού στα χέρια», λέει η κυρία Γεωργοπούλου, η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αταλάντης και συμπληρώνει: «Μας είπε ότι πήραν το σίδερο και την έκαψαν. Εμείς βέβαια δεν ρωτήσαμε πολλά πράγματα καθώς το πώς και το γιατί είναι δουλειά της αστυνομίας αλλά από αυτά που έλεγε η ίδια αναφερόταν σε ληστές που μπήκαν να τη ληστέψουν και χρησιμοποίησαν το σίδερο. Μετά την εξέταση αντιμετωπίστηκε κυρίως ο πόνος γιατί πονούσε φριχτά από τα εγκαύματα, της δόθηκαν παυσίπονα και αγχολυτικά καθώς ήταν στρεσαρισμένη και σοκαρισμένη και αντιμετωπίστηκαν και τα υπόλοιπα τραύματα που είχε. Δεν ήθελε να καθίσει πολύ, παρέμεινε περίπου μιάμιση ώρα. Θέλαμε να τη νοσηλεύσουμε περισσότερο αλλά δεν επιθυμούσε, ήθελε να φύγει. Από την πλευρά μας δεν κρίναμε ότι έπρεπε να γίνει διακομιδή στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, δηλαδή δεν κινδύνευε η ζωή της. Τα εγκαύματα είναι δευτέρου βαθμού, αντιμετωπίζονται αλλά είναι μία μακροπρόθεσμη θεραπεία που πρέπει να κάνει. Δόθηκαν πλήρεις οδηγίες στην κυρία η οποία αποχώρησε από εμάς για να πάει στο ΑΤ Αταλάντης».

Αρχικά το θύμα, θέλοντας να αποφύγει τις κοινωνικές προεκτάσεις, μιας και διαμένει σε μία μικρή κοινωνία, κατέθεσε στις αστυνομικές Αρχές ότι μπήκαν ληστές στο σπίτι της και με αυτό τον τρόπο την πίεσαν για να τους αποκαλύψει κρυμμένα χρήματα και κοσμήματα. Λίγο αργότερα φέρεται να αποκάλυψε την αλήθεια στους αστυνομικούς οι οποίοι συνέλαβαν τον 52χρονο γιατρό, με την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.


Ήρεμος άνθρωπος και εξαιρετικός επιστήμονας, λένε οι κάτοικοι της Αταλάντης για τον γιατρό

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, λέγεται πως ο γιατρός υποψιάσθηκε ότι η γραμματέας του είχε παράλληλο δεσμό και έτσι της προκάλεσε εγκαύματα δευτέρου βαθμού με ατμοσίδερο σε χέρια, πόδια, πλάτη ακόμη και στο τριχωτό της κεφαλής.

Ωστόσο, το γεγονός αυτό έρχεται σε αντίθεση με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής οι οποίοι μιλούν στο protothema.gr για έναν ήρεμο άνθρωπο και εξαιρετικό επιστήμονα με μεγάλη πελατεία, ο οποίος δεν είχε εκδηλώσει ποτέ στο παρελθόν βίαιη συμπεριφορά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην Αταλάντη δεν ήταν ιδιαίτερη γνωστή η σχέση τους, ωστόσο «ψιθυριζόταν» το γεγονός ότι οι δυο τους διατηρούσαν δεσμό. Από την άλλη, η 45χρονη γραμματέας δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστή στην περιοχή αφενός γιατί έμενε εκτός πόλης, αφετέρου γιατί δεν συνήθιζε να κυκλοφορεί, όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν.

Το πρωί της Παρασκευής ο 52χρονος γιατρός θα παρουσιαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Λαμίας προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκδίκαση της υπόθεσης, αν βεβαίως εξασφαλιστούν οι απαραίτητες άδειες λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου