ΕΛΛΑΔΑ

Δέκα χρόνια από το θάνατο του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη

δέκα-χρόνια-από-το-θάνατο-του-σμηναγού-844946

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το θάνατο του Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, ο οποίος «έπεσε» εν ώρα καθήκοντος, μετά από θερμό επεισόδιο με τουρκικά μαχητικά.

Στις 23 Μαΐου του 2006, ο Σμηναγός της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας Κωνσταντίνος Ηλιάκης, έχασε τη ζωή του, όταν το αεροσκάφος του κατέπεσε κοτνά στην Κάρπαθο, μετά από θερμό επεισόδιο με τουρκικά μαχητικά.

Το αεροσκάφος του Ηλιάκη κατέπεσε, κατά την προσπάθειά του να αναχαιτίσει τουρκικό F-16.

Λίγο αργότερα, εντοπίστηκαν τα συντρίμμια, επιβεβαιώνοντας το τραγικό συμβάν.

Από την στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της συντριβής του αεροσκάφους και του θανάτου του Σμηναγού, εκφράστηκαν υποψίες για κατάρριψή του από Τούρκο πιλότο.

Ο Κώστας Ηλιάκης είχε καταγωγή από το Καστέλλο Ρεθύμνου, ήταν 35 ετών και πατέρας δύο παιδιών, 1,5 και 5 χρονών αντίστοιχα.

Στις 28 Δεκεμβρίου 2006, στην καθιερωμένη τελετή απονομής μεταλλίων και βραβείων από την Ακαδημία Αθηνών, του απονεμήθηκε το αργυρό μετάλλιο αρετής και αυτοθυσίας.

Στις 20 Μαΐου 2007 έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν του, στην οδό Ακρωτηρίου στη περιοχή Άγιος Ματθαίος Χανίων.

Η χάλκινη προτομή του πιλότου κλάπηκε από αγνώστους στις 2 Δεκεμβρίου 2012 και τελικά βρέθηκε εγκαταλελειμμένη την επόμενη ημέρα σε κοντινή περιοχή.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου