ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα εφήβων που έκανε ληστείες στις Αχαρνές

εξαρθρώθηκε-σπείρα-εφήβων-που-έκανε-λ-848231

Σπείρα νεαρών Ρομά, ανάμεσα τους και ανήλικοι, που διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε βάρος οδηγών οχημάτων και πεζών στην περιοχή των Αχαρνών εξαρθρώθηκε από το τμήμα Ασφαλείας της περιοχής. Εξιχνιάσθηκαν 44 υποθέσεις ληστειών και 11 κλοπών

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε στον καταυλισμό Ρομά στην περιοχή Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, συντονισμένη επιχείρηση, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών και με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της εγκληματικής ομάδας.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω επιχείρησης συνελήφθησαν επτά άτομα, ηλικίας 12, 14, 14, 16, 17, 18 και 19 ετών, ενώ αναζητούνται τρεις επιπλέον συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές από άτομα που ενεργούν κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Συνελήφθησαν τρεις επιπλέον Ρομά, δύο άνδρες και μία γυναίκα, γονείς των συλληφθέντων, κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία σε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστειών και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Κατά την παρουσίαση της υπόθεσης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής τονίστηκε ότι οι ληστείες και οι κλοπές γίνονταν κατά τη διέλευση οδηγών και πεζών από δρόμους κοντά στον καταυλισμό των Ρομά

Όπως διαπιστώθηκε «οι ανωτέρω δράστες, από τριμήνου και πλέον, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εξανάγκαζαν, με διάφορα τεχνάσματα, τους διερχόμενους οδηγούς, να ακινητοποιούν τα οχήματά τους εντός του καταυλισμού. Ακολούθως, με χρήση ή απειλή σωματικής βίας και ξύλινων ροπάλων τους επιτίθεντο και αφαιρούσαν τσάντες, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα αξίας. Επιπλέον στοχοποιούσαν και επιτίθεντο και στους διερχόμενους πεζούς, από τους οποίους αφαιρούσαν τα κοσμήματα που φορούσαν.»

Στη συνέχεια μετά τις επιθέσεις τους διέφευγαν, αναζητώντας ασφαλές «καταφύγιο» στον καταυλισμό που διέμεναν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου