ΕΛΛΑΔΑ

Προσκλητήριο του ΚΚΕ σε κινητοποιήσεις

προσκλητήριο-του-κκε-σε-κινητοποιήσε-851206

Το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καλεί «σε συναγερμό την εργατική τάξη, τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, όλο το λαό και τη νεολαία του, σε δράση παντού για την απόκρουση της βάρβαρης αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής που συνεχίζει και κλιμακώνει η κυβέρνηση».
Το ΠΓ υποστηρίζει ότι τα κυβερνητικά μέτρα δεν αποσκοπούν στη σωτηρία της χώρας, αλλά στην προστασία των κερδών και συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και προσθέτει ότι «κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ εκβιάζουν το λαό για να σκύψει το κεφάλι. Με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ οδηγούν τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, σε δραματική επιδείνωση της ζωής τους. Κάθε τόπος δουλειάς, κάθε εργατογειτονιά, κάθε σχολή, πρέπει να γίνει κάστρο οργάνωσης και πάλης, αντίστασης και εργατικής – λαϊκής αντεπίθεσης».
Εντονες είναι οι επικρίσεις του ΚΚΕ για την πολιτική της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό, καθώς, όπως τονίζει, με το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό «οδηγούνται στον οριστικό ενταφιασμό όποια ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει μετά το διαδοχικό σφαγιασμό της Κοινωνικής Ασφάλισης από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ». Επισημαίνεται ακόμη ότι «το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση ακολουθεί η περικοπή μισθών και στον ιδιωτικό τομέα».
Υποστηρίζει, επίσης, ότι «είναι τελείως αποπροσανατολιστική η αντιπαράθεση ανάμεσα στα κόμματα της διαχείρισης για το αν έπρεπε να υπάρξει επιλογή αποκλειστικά του ευρωενωσιακού μηχανισμού δανειοδότησης ή μηχανισμού με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, όπως έκανε η κυβέρνηση. Και η ΕΕ και το ΔΝΤ είναι μηχανισμοί ιμπεριαλιστικοί, μηχανισμοί αλληλεξαρτώμενοι».
Το ΚΚΕ επικρίνει και τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί, όπως αναφέρει, «στον αποπροσανατολισμό συντείνει και η πολιτική επιχειρηματολογία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιλέγει τον έναν από τους δύο ληστές, την ΕΕ, παραπλανά το λαό μιλώντας για καλό προεκλογικό ΠΑΣΟΚ και κακό μετεκλογικό».
Τέλος, καταγγέλλει στον ελληνικό λαό «την εντεταλμένη αποπροσανατολιστική εκστρατεία των ΜΜΕ, που έχουν επιστρατεύσει τους λεγόμενους ειδικούς, για να προκαλούν σύγχυση στους εργαζόμενους και να στρώνουν το έδαφος να περάσει η πολιτική του κεφαλαίου» και καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα «να εγκαταλείψουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να αλλάξουν το συσχετισμό των δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα σε βάρος των πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που έχουν βάλει πλάτη, για να περάσει ο οδοστρωτήρας των αντιλαϊκών μέτρων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου