ΕΛΛΑΔΑ

Εκπαιδευτές: Να μην θανατωθούν τα ροντβάιλερ για το έγκλημα του ιδιοκτήτη

εκπαιδευτές-να-μην-θανατωθούν-τα-ροντ-11390

Για λάθος χειρισμό και εγκληματική αμέλεια του ιδιοκτήτη, κάνουν λόγοι οι εκπαιδευτές σκύλων, μετά το τραγικό περιστατικό με τη θανάσιμη επίθεση δύο ροντβάιλερ κατά 5χρονου σε χωριό της Κοζάνης υπογραμμίζοντας πως αν θανατωθούν θα είναι «εξιλαστήρια θύματα».

Σε εγκληματική αμέλεια και κακή στιγμή αποδίδει τον θάνατο του πεντάχρονου παιδιού από επίθεση σκύλων στην Κοζάνη, ο εκτροφέας ροντβάιλερ και εκπαιδευτής σκύλων, Αργύρης Γέρου.

«Και έναν άνθρωπο να τον έχεις συνέχεια κλεισμένο σπίτι, θα δείξει ανασφάλεια και αντικοινωνική συμπεριφορά» είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γέρου, παρομοιάζοντας τη συγκεκριμένη ράτσα σκυλιών με ένα γρήγορο αυτοκίνητο.

«Αν ο οδηγός δεν είναι επιδέξιος, τότε προκαλούνται δυστυχήματα από τον κακό χειρισμό», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα πάντως με τον ίδιο, ακόμα και αν τα σκυλιά ήταν μικρόσωμα και ζούσαν στις ίδιες συνθήκες, πάλι θα ήταν επιθετικά. «Βέβαια, τώρα τα σκυλιά, αν θανατωθούν, θα είναι το εξιλαστήριο θύμα, αφού δεν έφταιγαν αυτά, αλλά η έλλειψη κοινωνικοποίησής τους».

Για τον κ. Γέρου, μάλιστα, είναι λάθος η αντίληψη ότι τα ροντβάιλερ είναι επιθετικά σκυλιά από τη ράτσα τους. «Αυτά τα ζώα έχουν το ένστικτο του φύλακα, είναι σκυλιά εργασίας και μπορούν να εκπαιδευτούν σε όλες τις ηλικίες» κατέληξε.

Σε λάθος χειρισμό και εγκληματική αμέλεια του ιδιοκτήτη, αποδίδει τη φονική επίθεση των ροτβάιλερ κατά του 5χρονου και ο εκπαιδευτής σκύλων και Πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Ροτβάιλερ Ελλάδος, Ηλίας Κανέλλος.

«Τα σκυλιά όπως φαίνεται από τα γεγονότα είχαν παντελή έλλειψη επικοινωνίας και δε γνώριζαν ούτε τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς που πρέπει να γνωρίζει κάθε σκύλος ανεξάρτητα από τη ράτσα του. Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως τα σκυλιά ήταν μόνιμα κλεισμένα σε κλουβί, χωρίς καμία κοινωνικοποίηση και επαφή με τον άνθρωπο», τονίζει ο κ. Κανέλλος μιλώντας στο News247.gr και ρίχνοντας αποκλειστικά την ευθύνη στον ιδιοκτήτη. «Ο συγκεκριμένος κύριος είχε στο χώρο του σύμφωνα με όσα διαβάζουμε συνολικά 8 σκύλους. Πρόκειται για ανευθυνότητα διότι είναι αδύνατο κανείς να μπορέσει να διαχειριστεί σωστά έναν τέτοιο αριθμό στον ίδιο χώρο», συμπληρώνει.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου