ΕΛΛΑΔΑ

Απεργιακό μπλακάουτ κατά του Ασφαλιστικού μετά το Πάσχα

απεργιακό-μπλακάουτ-κατά-του-ασφαλισ-15632

Απεργιακό μπλακάουτ προετοιμάζεται για αμέσως μετά το Πάσχα, καθώς μισθωτοί, συνταξιούχοι, δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, επιστημονικοί φορείς, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αναμένεται να κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις τους, μόλις το ασφαλιστικό – φορολογικό νομοσχέδιο εισαχθεί για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν τα Νέα:

  • Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ προσανατολίζονται στην προκήρυξη 48ωρης πανεργατικής απεργίας μόλις αρχίσει η συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, που προσδιορίζεται για μετά το Πάσχα. Παρόμοιες αποφάσεις έχει πάρει και η Πανελλήνια Ναυτεργατική Ομοσπονδία.
  • Την παράταση της πανελλαδικής αποχής τους μέχρι τις 7 Μαΐου αποφάσισαν οι δικηγόροι.
  • Οι αγρότες ετοιμάζονται να κατέβουν ξανά στην Αθήνα. Μιλώντας στον Σκάι ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, εκπροσωπώντας τα 68 μπλόκα που στις πρόσφατες κινητοποιήσεις συντάχθηκαν με το μπλόκο της Νίκαιας, τόνισε ότι οι αγρότες είναι έτοιμοι για κάθοδο στην πρωτεύουσα στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει εξαγγελθεί για τις ημέρες που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου στη Βουλή.
  • Από τις αρχές του Ιανουαρίου απέχουν οι μηχανικοί της χώρας από τη συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών, με απόφαση του ΤΕΕ, ενώ από τη Μεγάλη Δευτέρα το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ανέστειλε τη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος Υπολογισμού και Διαχείρισης Αμοιβών Μηχανικών.
  • Δυναμικά έχουν αντιδράσει και οι οικονομολόγοι, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί. Με αποφάσεις τους το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας και η Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνικών απέχουν από κατάθεση φορολογικών δηλώσεων μέχρι και τις 6 Μαΐου.
  • Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας καλεί τα μέλη του γεωτεχνικούς, γεωπόνους, γεωλόγους, δασολόγους, κτηνιάτρους και ιχθυολόγους να απέχουν από τα καθήκοντά τους.
  • Η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων αποφάσισε την πανελλαδική αποχή των συμβολαιογράφων από την άσκηση των καθηκόντων τους από την Τετάρτη 4 Μαΐου έως και την Παρασκευή 6 Μαΐου.
  • Τέλος, καταλήψεις από τις 5 Μαΐου στους ΧΥΤΑ, στα δημοτικά γκαράζ, στα δημαρχεία και σε όλα τα δημοτικά κτίρια έχει προαναγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκφράζοντας την αντίθεσή της στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου