ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Από το Καλλιμάρμαρο ξεκίνησε το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας

από-το-καλλιμάρμαρο-ξεκίνησε-το-ταξίδ-16262

Μετά από ένα ταξίδι 2.200 χιλιομέτρων μέσα στην Ελληνική επικράτεια παραδόθηκε στους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Ρίο 2016.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, αλλά κυρίως παρουσία πλήθος κόσμου, το Παναθηναϊκό Στάδιο υποδέχθηκε την Ολυμπιακή Φλόγα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο να την παραλαμβάνει από την Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου και να την παραδίδει στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Ρίο 2016 Κάρλος Νιούζμαν.

«Μετά από επτά ημέρες έντονων συγκινήσεων ήρθε η ώρα να παραδώσουμε τη Ολυμπιακή Φλόγα στην αντιπροσωπεία των διοργανωτών των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων η οποία θα ανάψουν τον βωμό στο θρυλικό Μαρακανά στις Μαΐου. Σήμερα σας παραδίδουμε και σας εμπιστευόμαστε ένα κομμάτι από την ιστορία μας, από την πολιτιστική μας κληρονομιά», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καπράλος, ενώ ο κ. Νιούζμαν στάθηκε με την σειρά του στη σημασία διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων για πρώτη φορά στην Λατινική Αμερική τονίζοντας ότι οι Αγώνες ανήκουν σε όλο τον κόσμο, ενώ ευχαρίστησε εκ μέρους όλου του λαού της Βραζιλίας την Ελλάδα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου