ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για τα ταμειακά διαθέσιμα

αντιδράσεις-αντιπολίτευσης-για-τα-τα-18620

Για νέο ριφιφί από την πλευρά της κυβέρνησης κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία με αφορμή την απόφαση συγκέντρωσης των ταμειακών διαθεσίμων φορέων του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

«Πριν από ένα χρόνο, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ξεκίνησε τον αναγκαστικό εσωτερικό δανεισμό. Άδειασε τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων. Πήρε τα διαθέσιμα από τους Οργανισμούς του Δημοσίου, τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει νέο ριφιφί» αναφέρει σε ανακοίνωσή της, τονίζοντας:

«Σπάει τους κουμπαράδες και παίρνει τη λιγοστή ρευστότητα που έχει απομείνει από τα Νοσοκομεία, τον ΟΑΕΔ, τον ΕΟΠΥΥ και τη Βουλή. Η Κυβέρνηση αμετανόητη, αποδεικνύει ότι δεν μαθαίνει από τα λάθη της που ζημίωσαν τους πολίτες και οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής».

Η ΝΔ επαναφέρει, δε, το θέμα των εκλογών, επισημαίνοντας πως «η υπηρεσία που μπορεί πλέον να προσφέρει στη χώρα» η κυβέρνηση είναι «να φύγει τώρα».

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την απόφαση για συγκέντρωση των ταμειακών διαθεσίμων φορέων του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος εξαπέλυσε το Ποτάμι, κάνοντας λόγο για «’κόκκινα’ ταμεία αντί για πασχαλινά αυγά» και «νέα βύθιση της οικονομίας αντί για την ανάσταση που περιμένει ο κ. Τσίπρας να έρθει το Μεγάλο Σάββατο».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ’σκουπίζει’ αδιακρίτως τα αποθεματικά των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα προκειμένου να καλύψει τις ταμειακές ανάγκες του Δημοσίου. Το οικονομικό επιτελείο μπορεί να αδιαφορεί για τα ασθενοφόρα που είναι χωρίς βενζίνη και για τα νοσοκομεία που δεν έχουν γάζες, πλην όμως μαζεύει ό,τι χρηματικό διαθέσιμο βρίσκει για να βγάλει το Πάσχα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Με αφορμή δε τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου πως «η κυβέρνηση είναι γεμάτη ιδέες για κάθε είδους ζήτημα», το Ποτάμι σημειώνει: «Η επανάληψη φαίνεται ότι …δεν είναι μητέρα μαθήσεως καθώς στην προκειμένη περίπτωση η ιδέα ήταν δανεισμένη από την περυσινή ’χειρότερη διαπραγμάτευση της χρονιάς 2015’, τίτλος που απένειμε το τμήμα Νομικής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

«Θυμίζουμε πως με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και τον περασμένο Απρίλιο η κυβέρνηση επέβαλε την υποχρεωτική μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδας όσων κεφαλαίων δεν χρειάζονται οι δημόσιοι οργανισμοί για να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες τους. Ίσως η μοναδική διαφορά από πέρυσι τέτοιο καιρό είναι ότι ο ΠτΒ κ. Βούτσης έδωσε με ευκολία τα ταμειακά διαθέσιμα της Βουλής ενώ η προκάτοχός του κυρία Κωνσταντοπούλου το είχε παζαρέψει» καταλήγει.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου