ΕΛΛΑΔΑ

Τελεσίγραφο Ρηγίλλης στον Κυριάκο Μήτρου

τελεσίγραφο-ρηγίλλης-στον-κυριάκο-μή-851206

Στα χαρακώματα… για τον υποψήφιο δήμαρχο Βόλου η Νέα Δημοκρατία. Βολές εκατέρωθεν μεταξύ συνεργατών του πρώην δημάρχου Βόλου Κυριάκου Μήτρου και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας του κόμματος Φίλωνα Παρησσιάδη δυναμιτίζουν εκατέρωθεν το κλίμα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Ο κ. Παρησσιάδης σε δηλώσεις του χθες το απόγευμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της TRT απηύθυνε ουσιαστικά τελεσίγραφο προς τον πρώην δήμαρχο Βόλου, ότι εάν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στις 19 Απριλίου, «υπογράφει» τον αποκλεισμό του από τις διαδικασίες της Νέας Δημοκρατίας. “Ξεπερνάει τις αρμοδιότητες που έχει ως διορισμένος εκπρόσωπος της Ρηγίλλης ο κ. Παρησσιάδης, κάποιος πρέπει να του «τραβήξει τα αυτιά» από την Αθήνα” σχολίασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στενός συνεργάτης του κ. Μήτρου.

Ο πρώην δήμαρχος Βόλου Κ. Μήτρου με τη σειρά του χθες σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις αποκάλυψε ότι πριν από 20 μέρες συναντήθηκε με τον κ. Παρησσιάδη, στον οποίο και ανακοίνωσε τις προθέσεις του.

Τελεσίγραφο…

Η δήλωση του Περιφερειάρχη Αυτοδιοίκησης Φίλωνα Παρησσιάδη στην TRT δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και αναμένεται να προκαλέσει εσωτερικές αντιπαραθέσεις.

«Ο κ. Μήτρου επιζητά τη στήριξη της Ν.Δ. Είναι προφανές ότι αποτελεί σαφή παράκαμψη των διαδικασιών η ενέργεια του οποιουδήποτε υποψηφίου δημάρχου να κινηθεί αυτοβούλως, όταν είναι ενταγμένος σε μία διαδικασία και δεν περιμένει το αποτέλεσμά της».

Ο κ. Παρησσιάδης επανέλαβε επίσης ότι η Ν.Δ στοχεύει στο Βόλο που είναι πρωτεύουσα του Νομού να κάνει σύντομα δημοσκόπηση, στην οποία θα συμπεριληφθούν όσα στελέχη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το Δήμο Βόλου, προκειμένου να καταγραφεί η βούληση των πολιτών.
Δεν απέκλεισε εξάλλου ότι διερευνάται και η πρόταση που έγινε από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Γιώργο Σπηλιώπουλο να στηθούν κάλπες και να διεξαχθούν προκριματικές εκλογές, εάν και όπως τόνισε αυτό μπορεί να εξεταστεί ως ενδεχόμενο μόνο εφόσον υπάρξει η εκτίμηση ότι η συμμετοχή στη διαδικασία θα είναι μαζική, ώστε και το αποτέλεσμα αυτής να είναι αντιπροσωπευτικό της βούλησης των πολιτών.

Υπέρβαση αρμοδιοτήτων

Ο πρώην δήμαρχος Βόλου Κ. Μήτρου και οι συνεργάτες του προετοιμάζονται πυρετωδώς για την εκδήλωση της ερχόμενης Δευτέρας. Προχθές μάλιστα έγινε συγκέντρωση νεολαίων, η οποία όπως τόνιζαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Εν όψει εξάλλου της εκδήλωσης της Δευτέρας υπογράμμιζαν ότι «τον κύριο λόγο τον έχουν οι πολίτες και η τοπική κοινωνία. Προέχει η στήριξή τους και φυσικά ευπρόσδεκτη είναι μετά και η στήριξη των κομμάτων», χωρίς φυσικά να διαφωνούν με τη διαδικασία της δημοσκόπησης.
Μόλις ωστόσο ενημερώθηκαν για τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αυτοδιοίκησης είναι γεγονός ότι εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να ζητηθεί και επίσημα η παρέμβαση της Ρηγίλλης για να μην πυροδοτούνται εντάσεις.
«Ο κ. Παρρησιάδης είναι διορισμένος εκπρόσωπος του κόμματος και ο ρόλος του είναι συνδετικός ανάμεσα στο κόμμα και την τοπική κοινωνία. Πρέπει να συνθέτει απόψεις και να λειτουργεί πυροσβεστικά, δυστυχώς όμως ξεπερνάει τα όρια των αρμοδιοτήτων του» τόνιζε χθες το βράδυ στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στενός συνεργάτης του κ. Κ. Μήτρου. «Είναι πρωτοφανές να κάνει δηλώσεις πολιτικού περιεχομένου που πυροδοτούν ένταση και εσωστρέφεια, παίρνοντας μάλιστα αποφάσεις για το ποιος αποκλείεται ή όχι από μία διαδικασία. Πρέπει να σέβεται στελέχη όπως ο κ. Μήτρου που έχουν θεσμικό ρόλο» τόνιζε η ίδια πηγή και συμπλήρωνε: «Τα όργανα της Ρηγίλλης πρέπει να λάβουν γνώση των συγκεκριμένων δηλώσεων και να παρέμβουν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου