ΕΛΛΑΔΑ

Η Αντιτρομοκρατική «ψάχνει» 60χρονο Βολιώτη

η-αντιτρομοκρατική-ψάχνει-60χρονο-βο-851206

Τις κινήσεις και το ρόλο 60χρονου, ο οποίος διαμένει στη Μαγνησία, ερευνά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα».

Η έρευνα έχει εστιαστεί και σε άλλα τρία-τέσσερα άτομα που φαίνεται με βάση τις υποκλοπές ότι είχαν σχετικά σημαντικό ρόλο στη δράση του «Επαναστατικού Αγώνα».

Το τελευταίο 48ωρο ερευνούν με εξαιρετική προσοχή το ρόλο που μπορεί να έχει ένας 60χρονος, ο οποίος διαμένει σε περιοχή της Μαγνησίας και είναι συγγενής ενός εκ των βασικών υπόπτων για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα».

Το ενδιαφέρον τους έχει εστιαστεί στη δραστηριότητά του πριν από περίπου έναν χρόνο, αφού πιθανολογείται ότι είχε οργανωτικό ρόλο σε κινητοποιήσεις αντιεξουσιαστών.

Μάλιστα ορισμένες ενδείξεις γι’ αυτόν είχαν προκύψει από εμπρηστική επίθεση εναντίον κλούβας των ΜΑΤ στην Καισαριανή στις 17 Δεκεμβρίου 2008, λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είχε παρακολουθήσει τις κινήσεις του τους τελευταίους μήνες στον Βόλο, στην Ικαρία αλλά και στην Αθήνα χωρίς να προκύψει επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος του.

Ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν το ενδεχόμενο, λόγω της εμπλοκής του συγγενούς του, να έχει σχέση με την υπόθεση της δράσης του Νίκου Μαζιώτη και των συνεργών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μεταξύ, στην Αντιτρομοκρατική πιστεύουν πως μεγάλο μέρος της εκρηκτικής ύλης που έχει χρησιμοποιήσει η οργάνωση αλλά και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως η Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, είναι αποθηκευμένη στην επαρχία.. Για τον λόγο αυτό κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής βρίσκεται στη Μαγνησία αλλά και τη Βοιωτία, αναζητώντας οίκημα που να έχει τον ρόλο αποθήκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου