ΕΛΛΑΔΑ

Φοβούνται χτύπημα μετά τις συλλήψεις

φοβούνται-χτύπημα-μετά-τις-συλλήψεις-851206

Ο εντοπισμός της γιάφκας και η σύλληψη νέων προσώπων φερόμενων ως μελών της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», είναι οι προτεραιότητες της Αντιτρομοκρατικής καθώς υπάρχουν υπόνοιες για ενδεχόμενο εντυπωσιακό χτύπημα από ασύλληπτα μέλη. Οι έρευνες γίνονται όχι μόνο στην Αττική αλλά και στην επαρχία, ενώ ειδικό κλιμάκιο βρίσκεται από χθες στο Βόλο για έρευνες.
Ο φόβος για χτύπημα-απάντηση ενισχύεται από την πρακτική του παρελθόντος τόσο από τη Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς αλλά και όπως αποδείχθηκε και από τον Επαναστατικό Αγώνα μετά το θάνατο του 35χρονου βιολόγου Λάμπρου Φούντα στη συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη. «Στη νέα τρομοκρατία, μετά δηλαδή την εξάρθρωση της 17Νοέμβρη, συμμετέχουν δεκάδες άτομα και συνεπώς υπάρχουν πολλοί εκτελεστικοί βραχίονες που πιθανότατα δεν γνωρίζονται μεταξύ τους» τονίζει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει «Για να τελειώνουμε πρέπει να εντοπίσουμε τα μεγάλα κεφάλια».
Μεγάλη σημασία για τον εντοπισμό της γιάφκας δίνουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ στις κωδικοποιημένες συνομιλίες των συλληφθέντων που έχουν καταγραφεί από το σούπερ κοριό της ΕΥΠ, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι σε κάποιες από αυτές θα αναφέρονται στις γιάφκες με το οπλοστάσιο της οργάνωσης.

Ο ρόλος καθενός
Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες λένε πως οι αστυνομικοί προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν ποιος είναι ο ρόλος του καθένα από τους έξι συλληφθέντες στην οργάνωση. Εκτιμούν πως ο Νίκος Μαζιώτης είχε άποψη στη σύνταξη των προκηρύξεων όμως σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουν πως είναι αυτός που είχε τον τελευταίο λόγο. Θεωρούν ότι οι έξι συλληφθέντες αποτελούσαν μια ομάδα που δρούσε από κοινού και είχαν άμεση επαφή και σχέση με το νεκρό Λάμπρο Φούντα.
«Πηγή» της Κατεχάκη, τονίζει ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένονται και άλλες αποκαλύψεις. «Οι έρευνες γίνονται με απόλυτη μυστικότητα και θεωρείται βέβαιο ότι υπάρχει συγκεκριμένη πληροφορία που αφορά σε μια από τις γιάφκες της οργάνωσης που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής».
Ποινική δίωξη
Προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη πήραν από την 19η ανακρίτρια οι Νίκος Μαζιώτης, Παναγιώτα Ρούπα και Σαράντος Νικητόπουλος που κατηγορούνται ως μέλη του "Επαναστατικού Αγώνα" ενώ την Πέμπτη θα απολογηθούν οι Ευάγγελος Σταθόπουλος, Χριστοφορος Κορτέσης και Κωνσταντίνος Γουρνάς.
Η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος των "έξι" ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του Νίκου Μαζιώτη, Σπύρο Φυτράκη, ο εντολέας του και η συγκατηγορούμενη σύζυγός του Παναγιώτα Ρούπα, αρνούνται να απολογηθούν, χαρακτηρίζουν πολιτική τη δίωξη σε βάρος τους και τονίζουν ότι δεν αναγνωρίζουν τη διαδικασία.
Οι έξι κατηγορούμενοι προσήχθησαν λίγο μετά τις 10 το πρωί στην Εισαγγελία, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Χρησιμοποιήθηκαν έξι τζιπ της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς ο καθένας ήταν μόνος του σε κάθε αυτοκίνητο, ενώ έξω και γύρω από την Εισαγγελία ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 100 φίλοι και συγγενείς τους, οι οποίοι με την άφιξη των έξι συλληφθέντων φώναζαν συνθήματα.
Ο εκ των συλληφθέντων Νίκος Μαζιώτης επιβαρύνεται με τις διατάξεις του νόμου περί τρομοκρατικών οργανώσεων ως διευθύνων την οργάνωση.

Κατά την έξοδό τους από τον εισαγγελέα και ενώ οδηγούνταν στη 19η τακτική ανακρίτρια, η οποία θα χειριστεί την υπόθεση, σημειώθηκαν επεισόδια, μεταξύ συγκεντρωμένων και της αστυνομικής δύναμης που συνόδευε τους έξι κατηγορούμενους. Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός νεαρού, ενώ έκανε και εκτεταμένη χρήση χημικών.
Οι δηλώσεις του Σπ. Φυτράκη
Σύμφωνα με τον Σπ. Φυτράκη, συνήγορο υπεράσπισης του Νίκου Μαζιώτη, ο εντολέας του, που σύμφωνα με τη δίωξη φέρεται να είναι ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης και η συγκατηγορούμενη σύζυγός του Παναγιώτα Ρούπα, αρνούνται να απολογηθούν, χαρακτηρίζουν πολιτική τη δίωξη σε βάρος τους και τονίζουν ότι δεν αναγνωρίζουν τη διαδικασία.
«Δεν υπάρχουν στοιχεία για να στηρίξουν τις κατηγορίες», δήλωσε ο εκ των συνηγόρων των έξι κατηγορουμένων για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», Σπύρος Φυτράκης. Συμπλήρωσε δε, ότι, εξ όσων γνωρίζει, όλοι οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με τον κ. Φυτράκη, ο Νίκος Μαζιώτης και η έξι μηνών έγκυος σύζυγός του, Παναγιώτα Ρούπα, θα εμμείνουν ενώπιον της ανακρίτριας, που τους έχει καλέσει σε απολογία την Τετάρτη, στην άρνησή τους να απολογηθούν, καταγγέλλοντας ως πολιτική τη δίωξή τους.
Όπως είπε ο κ. Φυτράκης, λόγω της κατάστασης της κ. Ρούπα έχει ζητηθεί να έχει ειδική μεταχείριση, καθώς και να εξεταστεί από γιατρό στην Ασφάλεια, όπου κρατείται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου