ΕΛΛΑΔΑ

Στη Μυτιλήνη έφτασε ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

στη-μυτιλήνη-έφτασε-ο-οικουμενικός-πα-26919

Με κάθε επισημότητα η Μυτιλήνη υποδέχθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής τον οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο προερχόμενος από την Κωνσταντινούπολη με ιδιωτική πτήση.

Τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο υποδέχτηκε άγημα του στρατού με κάθε επισημότητα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έφτασε στις 20:45 περίπου στο αεροδρόμιο «Μυτιλήνης», όπου τον υποδέχτηκε ο μητροπολίτης Μυτιλήνης, με αντιπροσωπεία από την Μητρόπολη Μυτιλήνης, αντιπροσωπεία από την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, ο Δήμαρχος Λέσβου εκπρόσωποι του αεροδρομίου Μυτιλήνης, καθώς και λιγοστοί πολίτες.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά την άφιξη του μετέβηκε στο γνωστό ξενοδοχείο Elysion κοντά στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης.

Κατά την άφιξή του στη Μυτιλήνη ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέφρασε την ευχή η σύντομη επίσκεψή τους, με τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στο νησί και η επικοινωνία τους μαζί με τους πρόσφυγες να έχει αντίκτυπο και πρακτικά αποτελέσματα για αυτούς τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τις εστίες και τις πατρίδες τους.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδεύουν οι μητροπολίτες Γέρων Περγάμου Ιωάννης, Γαλλίας Ἐμμανουήλ, Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας Παΐσιος, Κώου και Νισύρου Ναθαναήλ, Προύσης Ελπιδοφόρος, και ο αρχιδιάκονος Ἀνδρέας.

Αργά το βράδυ, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη στο ξενοδοχείο του δεύτερου.

ΠΗΓΗ: lesvospost.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου