ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναβολή για Οκτώβριο στο «Koriopolis»

αναβολή-για-οκτώβριο-στο-koriopolis-26998

Πρόταση της Εισαγγελίας για άρση των περιοριστικών όρων

Για τις 31 Οκτωβρίου 2016 αναβλήθηκε, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η δίκη για το «Koriopolis», των 84 πρώην και νυν παραγόντων του ποδοσφαίρου, για τα λεγόμενα «στημένα» παιχνίδια του 2011 που τότε οδήγησαν στη φυλακή χωρίς στοιχεία τον Αχ. Μπέο και αφάνισαν ποδοσφαιρικά τον Ολυμπιακό Βόλου!

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η υπόθεση πήρε αναβολή για τις 31 Οκτωβρίου του 2016 λόγω της αποχής των δικηγόρων. Το μόνο που έγινε την Παρασκευή ήταν η εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων. Από τους 84 κατηγορούμενους, μόλις 14 έδωσαν το «παρών» (από τα «μεγάλα» ονόματα μόνο ο Αχιλλέας Μπέος). Σημειώνεται πως στη δίκη υπάρχουν 69 μάρτυρες (ανάμεσά τους ο Βαγγέλης Μαρινάκης) χωρίς να υπολογίζονται όσοι μάρτυρες κληθούν από τους κατηγορούμενους. Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει πολλούς μήνες.

Το «παρών» έδωσαν στην αίθουσα μόλις οι 14 από τους 84 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων ο Αχιλλέας Μπέος και οι κύριοι Τόρης, Δημόπουλος, Γεωργόπουλος, Σφήκας, Βίλας, Αυγίδου, Κοτίνης, Βυθοπούλου, Θάνος, Μουδάτσος, Μπόις, Ημελος και Αδαμάκης, ενώ οι υπόλοιποι 70 εκπροσωπήθηκαν από δικηγόρους. Από την πλευρά του το δικαστήριο εκφώνησε 69 μάρτυρες ανάμεσα στους οποίους και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος αρχικά ήταν κατηγορούμενος, αλλά το βούλευμα ήταν απαλλακτικό και δεν οδηγήθηκε σε δίκη.

Με την έναρξη της διαδικασίας, ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ζήτησε από το δικαστήριο να αρθούν οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί για την υπόθεση, προκειμένου να μπορέσει να ασκήσει τα καθήκοντά του ως δήμαρχος Βόλου, αίτημα ωστόσο που, αν και βρήκε θετική ανταπόκριση στην εισαγγελική λειτουργό, δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Στους «84» είναι παράγοντες και στελέχη ΠΑΕ, προπονητές, ποδοσφαιριστές, μάνατζερ, bookmakers και παίκτες του στοιχήματος.

Ανάμεσά τους είναι ο πρώην ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο πρώην ιδιοκτήτης της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης, που κατηγορούνται για κακουργήματα, ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος, που κατηγορείται για δωροδοκία – δωροληψία σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ σε δίκη έχουν παραπεμφθεί ο αντιπρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Δημήτρης Τζελέπης, για απλά πλημμελήματα οι Βολιώτες πρώην παράγοντες Γ. Τόρης, Γ. Βαρούτσικος, Γ.Πράττος, ποδοσφαιριστές, όπως οι Κώστας Μενδρινός και Αβραάμ Παπαδόπουλος αλλά και ο νυν παίκτης της ΑΕΔ Ι. Τσιγιάννης, ο ιδιοκτήτης του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης, Κώστας Μπάκος, οι προπονητές Νίκος Παντέλης, Αλέκος Βοσνιάδης, ο μάνατζερ Αγγελος Τραυλός και ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Ολυμπιακού Π., Μιχάλης Κουντούρης.

Αχ. Μπέος: «Υπέρμετρη προτιμωρία εις βάρος μου η διατήρηση των περιοριστικών όρων»

Ενώ ο Αχ. Μπέος ζήτησε άρση των περιοριστικών όρων το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα παρά τη θετική ανταπόκριση της Εισαγγελικής λειτουργού.

Λίγο αργότερα από τον αιρετό Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, έγινε η ακόλουθη δήλωση:

«Στο σημερινό Δικαστήριο, όπου ήμουν από τους λίγους παρόντες, όπως άλλωστε συνηθίζω από την πρώτη στιγμή αυτής της υπόθεσης, υπέβαλα και πάλι το πάγιο και εύλογο αίτημά μου για άρση των σε βάρος μου περιοριστικών όρων.

Ορων που δεν έχουν πια την παραμικρή νομική και πρακτική αξία να υφίστανται και των οποίων η άρση σε τίποτα δεν διασαλεύει τη διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης. Αντίθετα η εμμονή στη διατήρησή τους, συνιστά για το πρόσωπό μου ένα δυσανάλογο βάρος και μια υπέρμετρη «προτιμωρία».

Η αξιότιμη εισαγγελέας της σημερινής έδρας, ήταν ο τρίτος κατά σειρά εισαγγελικός λειτουργός, που με νομικά εμπεριστατωμένη αιτιολογία, πρότεινε να γίνει δεκτή η αίτησή μου.

Παρ όλα αυτά για μια ακόμη φορά, και για λόγους που αδυνατώ να κατανοήσω, απερρίφθη το αίτημα μου, που θα μου διασφάλιζε τη δυνατότητα να ασκώ τα καθήκοντα, που μου ανέθεσαν οι πολίτες του Βόλου με τη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών και που συνεχίζουν να με τιμούν με την ευρύτατη αποδοχή τους.

Συνεχίζω, παρά ταύτα, να πιστεύω ότι υπάρχουν δικαστές με ήθος και ακεραιότητα και ελπίζω να κριθώ από αυτούς.

Συνεχίζω τον αγώνα μου εναντίον αυτού που κάποιοι υπερασπίζονται, την διαπλοκή, και για την επικράτηση του δικαίου. Για όσους, δε, ενδεχομένως δεν γνωρίζουν και οι κρίνοντες κρίνονται».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου