ΕΛΛΑΔΑ

Κυρίτσης: Οι έλεγχοι αλληλέγγυων στην Ειδομένη θα συνεχιστούν

κυρίτσης-οι-έλεγχοι-αλληλέγγυων-στην-30364

Ο έλεγχος των ΜΚΟ και των αλληλέγγυων στην Ειδομένη θα συνεχιστεί, τόνισε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

Ανέφερε, επίσης, ότι από την περιοχή αναχωρούν καθημερινά περίπου 500 άτομα, ενώ η κυβέρνηση προχωρά στην ενοικίαση βιομηχανικών χώρων στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης για τη φιλοξενία προσφύγων.

«Οι βιομηχανικοί χώροι στην Θεσσαλονίκη έχουν το πλεονέκτημα γιατί έχουν ήδη ύδρευση, ηλεκτροδότηση, αποχέτευση χρειάζεται όμως χρόνος για να είναι έτοιμοι οι χώροι αυτοί. Με τον ίδιο ρυθμό που αδειάζει η Ειδομένη θα είναι έτοιμα και αυτά τα κέντρα φιλοξενίας εκεί» είπε.

Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των ελέγχων, την Τετάρτη συνελήφθη μία Γερμανίδα, που σύμφωνα με την Αστυνομία είχε στην κατοχή της σπρέι πιπεριού.

Επίσης, συνεχίζονται τα μπλόκα και οι έλεγχοι της αστυνομίας στη γέφυρα του Αξιού, στην κατεύθυνση προς την Ειδομένη, ενώ από το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιούνται έλεγχοι σε μικροπωλητές που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο κ. Κυρίτσης ότι θα συνεχιστεί η διαδικασία εξακρίβωσης στοιχείων στους αλληλέγγυους και ΜΚΟ που ξεσηκώνουν τους πρόσφυγες, προσθέτοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι το Facebook και το Twitter και όσα γράφονται εκεί στα Αραβικά.

Σύμφωνα με τον κ. Kυρίτση από την Ειδομένη αναχωρούν για τα κέντρα φιλοξενίας περίπου 500 άτομα την ημέρα, ενώ παραμένει ο στόχος να αδειάσει το λιμάνι του Πειραιά μέχρι το Πάσχα.

Υποστήριξε, μάλιστα, πως αυτός ο στόχος φαίνεται πως θα επιτευχθεί, ενώ αναφέρθηκε και στον Σκαραμαγκά, που όπως είπε λειτουργεί ως «κράχτης» για τους πρόσφυγες, «όχι εσκεμμένα από πλευράς της κυβέρνησης», αλλά επειδή οι συνθήκες εκεί είναι καλύτερες.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου