ΕΛΛΑΔΑ

Δεκαεξάχρονο που εκδήλωσε τάση αυτοκτονίας απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

δεκαεξάχρονο-που-εκδήλωσε-τάση-αυτοκ-40209

Την αυτοκτονία ενός 16χρονου απέτρεψε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο νεαρός εκδήλωσε μέσω Διαδικτύου, με ανάρτηση σχολίων σε μέσο διαδικτυακής επικοινωνίας και σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, την πρόθεσή του να βάλει τέλος στη ζωή του.

Βραδινές ώρες της Δευτέρας, ενημερώθηκε το κέντρο επιχειρήσεων «Cyber Alert» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ότι άγνωστο άτομο είχε κάνει τις επίμαχες αυτές αναρτήσεις.

Άμεσα στελέχη της Υπηρεσίας έκαναν αστυνομική και ψηφιακή-διαδικτυακή έρευνα, από την οποία προέκυψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη που είχε αναρτήσει τα συγκεκριμένα σχόλια και εντοπίστηκε ο τόπος κατοικίας του (παγίως δεν ανακοινώνεται από την ΕΛ.ΑΣ.).

Ενημερώθηκε έγκαιρα το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και ο 16χρονος βρέθηκε από τους αστυνομικούς, που φρόντισαν να διασφαλίσουν τη σωματική ακεραιότητά του.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων.

Υπενθυμίζεται ότι, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες για παρόμοιες περιπτώσεις που θα υποπέσουν στην αντίληψή τους, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στο 11188, με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο [email protected], καθώς και μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBER KID.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου