ΕΛΛΑΔΑ

Βενιζέλος: Εκθέτει τη χώρα ο χειρισμός των διαρροών

βενιζέλος-εκθέτει-τη-χώρα-ο-χειρισμός-42161

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στον Βήμα 99,5 με αφορμή την υπόθεση της διαρροής της συνομιλίας Τόμσεν-Βελκουλέσκου. Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως «η διάσταση που πήρε το θέμα δεν ωφελεί τη χώρα», ενώ χαρακτήρισε την κυβέρνηση «ακροδεξιο-αριστερή», που με «φούμαρα» έχει «δηλητηριάσει τον τρόπο σκέψης ενός μεγάλου ποσοστού του ελληνικού λαού».

«Η διάσταση που πήρε το θέμα σίγουρα δεν ωφελεί τη χώρα μας, σίγουρα δεν ωφελεί τους έλληνες πολίτες, την οικονομία, το κλίμα το οποίο υπάρχει, που είναι ένα κλίμα απαισιοδοξίας και μιζέριας» είπε για την υπόθεση της διαρροής, υποστηρίζοντας πως «δεν υπάρχει στη συνομιλία αυτή τίποτα δεν το ξέρουμε, τίποτα που δεν το ξέρει η κυβέρνηση, τίποτα που δεν θα έπρεπε να το έχει καταλάβει προ πολλού η κυβέρνηση».

Ο κ. Βενιζέλος επέκρινε τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση, σημειώνοντας πως η εκτίθεται η χώρα σε μία διεθνή συζήτηση «περί του εάν είμαστε ασφαλής χώρα, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα ή μια χώρα στην οποία ο καθένας μπορεί να κάνει υποκλοπές τηλεφωνικές και να τα δημοσιεύουν μετά αυτά τα WikiLeaks».

Τόνισε, επίσης, ότι «εάν η κυβέρνηση θεωρούσε ότι υπάρχει ένα ντοκουμέντο, έστω στα WikiLeaks, το οποίο επιτρέπει να θέσει με σκληρούς όρους κάποια θέματα στο ΔΝΤ, αυτό έπρεπε να γίνει με τρόπο επίσημο, θεσμικό και όχι με δημόσιες ανακοινώσεις, διότι μετά έδωσε την ευκαιρία ο πρωθυπουργός στην κ. Λαγκάρντ να του απαντήσει με πάρα πολύ αυστηρό και επικριτικό τόνο και να του θέσει ένα πάρα πολύ αυστηρό πλαίσιο», το οποίο είναι το πλαίσιο των συζητήσεων με τους θεσμούς.

Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε, επίσης, τον πρωθυπουργό ότι εκείνος οδήγησε τη χώρα το καλοκαίρι του 2015 «στα πρόθυρα πιστωτικού γεγονότος».

«Η μέθοδος είναι να τρώμε το χρόνο, να κολλάμε τη χώρα με την πλάτη στον τοίχο και μετά να υποχωρούμε κατά κράτος, λέγοντας στους πολίτες ’κοιτάξτε, αγωνιστήκαμε, αλλά τι να κάνουμε, οι διεθνείς συσχετισμοί είναι αρνητικοί, εμείς όμως το παλέψαμε’. Το πάλεψε το παλικάρι, αλλά έχασε βλάπτοντας βαθιά τη χώρα, ενώ εμείς, οι ’γερμανόδουλοι’, δεν το παλεύαμε» είπε σε σκωπτικό ύφος.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου