ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια της Αστυνομίας σπείρα επικίνδυνων κακοποιών στην Αττική

στα-χέρια-της-αστυνομίας-σπείρα-επικί-44712

Επτά αδίστακτους κακοποιούς που σκότωναν, λήστευαν κι έκλεβαν σπίτια και αυτοκίνητα στην Αττική συνέλαβε το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που εξάρθρωσε την Τετάρτη την πολυμελή σπείρα τους.

Πρόκειται για πέντε Αλβανούς, ηλικίας 28 έως 43 ετών, μία 28χρονη ομοεθνή τους κι έναν 43χρονο Έλληνα. Μέλος της ομάδας είναι, σύμφωνα με την Αστυνομία, και 27χρονο Αλβανός που είναι ήδη έγκλειστος στη φυλακή, για ληστείες.

Όπως προέκυψε, εδώ και μια διετία οι δράστες είχαν βάλει στο στόχαστρό τους σπίτια και αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Αφού τα εντόπιζαν, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, αφαιρούσαν από τα θύματά τους χρήματα και κοσμήματα. Κατά τη διάπραξη των ληστειών επιδείκνυαν ιδιαίτερη βιαιότητα, καθώς σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις δεν δίστασαν ακόμα και να τα δολοφονήσουν.

Τα μέλη της σπείρας λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης και χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συσκευές και κάρτες σύνδεσης μόνο για λίγες ημέρες, μέχρι την εκάστοτε εγκληματική πράξη τους.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα έχει διαπράξει:

  • Στις 12-3-2015 στην Ελευσίνα τη δολοφονία 53χρονου και τη ληστεία σε βάρος της συζύγου του.
  • Στις 6-10-2015 στον Ασπρόπυργο τη δολοφονία και ληστεία σε βάρος 75χρονης.
  • Στις 10-3-2015 στα Σπάτα τη ληστεία σε βάρος 57χρονου.
  • Στις 15-8-2015 στον Ασπρόπυργο τη ληστεία σε βάρος 52χρονου και (σε άλλη περίπτωση) την απόπειρα ληστείας σε βάρος 75χρονης.
  • Στις 6-10-2015 στον Ασπρόπυργο τη ληστεία σε βάρος 52χρονου και της 43χρονης συζύγου του.
  • Στις 12-3-2015 στα Γλυκά Νερά τον εμπρησμό Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου.

Στην κατοχή των δραστών, καθώς και στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι, περίστροφο, πιστόλι ρεπλίκα, καραμπίνα, 75 φυσίγγια, σιδερογροθιά, μεταλλικό κλομπ, 2.000 ευρώ, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim, πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών και χαπιών.

Με δικογραφία σε βάρος τους, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονίες από πρόθεση, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, εμπρησμό και παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες, καθώς εκτιμά ότι η εγκληματική αυτή ομάδα έχει διαπράξει και άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου