ΕΛΛΑΔΑ

Βροχερό το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

βροχερό-το-τριήμερο-της-25ης-μαρτίου-55460

Εξασθενούν σταδιακά οι ισχυροί νοτιάδες που πνέουν από την Τετάρτη, ευνοώντας την εμφάνιση της αφρικανικής σκόνης που «έπνιξε» τη χώρα.

Για σήμερα, Πέμπτη, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, ενώ και πάλι ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά τις πρωινές ώρες.

Βροχερός φαίνεται πως θα είναι ο καιρός και το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, με τη θερμοκρασία να κινείται σε χαμηλά επίπεδα.

Αύριο, Παρασκευή, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και σταδιακά στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και στα νησιά. Θα πέσουν και χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν 4-6 μποφόρ στα δυτικά. Στα ανατολικά 5-6 μποφόρ που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Σε πτώση η θερμοκρασία.

Το Σάββατο θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ανατολικά και στο Αιγαίο πρόσκαιρες καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4-5 μποφόρ στα δυτικά και 6-7 μποφόρ στα ανατολικά. Σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία.

Την Κυριακή θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά και την Κρήτη μέχρι τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι 4-6 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 7. Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου