ΕΛΛΑΔΑ

Ρουβίκωνας: Ναι, ήμασταν οπλισμένοι στην πορεία στα Εξάρχεια

ρουβίκωνας-ναι-ήμασταν-οπλισμένοι-στ-60138

Με ένα κείμενο η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» παραδέχεται ουσιαστικά ότι μέλη του ήταν οπλισμένα κατά την διάρκεια περιφρούρησης διαδήλωσης στα Εξάρχεια.

Οπως αναφέρει ο «Ρουβίκωνας» «το Σάββατο 5 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε μαζική διαδήλωση ενάντια στις μαφίες, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την κρατική καταστολή στην περιοχή των Εξαρχείων. Χίλιοι περίπου αγωνιστές διαδήλωσαν στους δρόμους των Εξαρχείων, ως ελάχιστη απάντηση στη δολοφονική επίθεση μελών της μαφίας σε τρία μέλη του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ στις 26 Φλεβάρη».

Και προσθέτει: «Πέντε μέρες μετά δημοσιοποιείται βίντεο, που δείχνει δέκα συντρόφους της περιφρούρησης της πορείας οπλισμένους .Οι λόγοι της κίνησης αυτής (δηλαδή της κατοχής και της εμφάνισης του οπλισμού), εξηγούνται με μακροσκελές κείμενο των διοργανωτών που συνοδεύει το βίντεο».

To πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του «Ρουβίκωνα»:
«Το Σάββατο 5 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε μαζική διαδήλωση ενάντια στις μαφίες, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την κρατική καταστολή στην περιοχή των Εξαρχείων. Χίλιοι περίπου αγωνιστές διαδήλωσαν στους δρόμους των Εξαρχείων, ως ελάχιστη απάντηση στη δολοφονική επίθεση μελών της μαφίας σε τρία μέλη του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ στις 26 Φλεβάρη.

Πέντε μέρες μετά δημοσιοποιείται βίντεο, που δείχνει δέκα συντρόφους της περιφρούρησης της πορείας οπλισμένους. Οι λόγοι της κίνησης αυτής (δηλαδή της κατοχής και της εμφάνισης του οπλισμού), εξηγούνται με μακροσκελές κείμενο των διοργανωτών που συνοδεύει το βίντεο. Την Κυριακή και τη Δευτέρα 13 και 14 Μαρτίου αντίστοιχα, το εν λόγω βίντεο εμφανίζεται σε όλα τα ιντερνετικά blogs και τα δελτία ειδήσεων. Στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Mega τη Δευτέρα, όπως και στο σάιτ του ΒΗΜΑΤΟΣ την Τρίτη (με αρθρογράφο τον γνωστό Β. Λαμπρόπουλο), «φωτογραφίζεται» η συλλογικότητά μας ως το ένοπλο κομμάτι της διαδήλωσης.

Προφανώς, η στενή σχέση του κοινωνικού κέντρου ΒΟΞ με τον Ρουβίκωνα, όπως και το γεγονός ότι ο ένας σύντροφος που δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση ανήκει και στη συλλογικότητά μας, οδήγησε στον συγκεκριμένο συνειρμό.

Η σκοπιμότητα βέβαια του συνειρμού, που εν συνεχεία εκπορεύτηκε ως είδηση δια μέσου των δύο πλέον γνωστών αστυνομικών ρεπόρτερ, που είναι σε απευθείας σύνδεση με τα επιτελεία της ΓΑΔΑ, είναι πολύ συγκεκριμένη. Να δείξει καταρχήν, ότι η αστυνομία γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και δεν ποιεί την νήσσαν έχοντας ρίξει λευκή πετσέτα στο ερευνητικό στάδιο, να δημιουργήσει κλίμα πίεσης και φόβου στους διοργανωτές ,και εν τέλει, να προετοιμάσει το έδαφος για κατασταλτικές κινήσεις, που ενδεχομένως δρομολογεί για τη συλλογικότητά μας.

Δεν έχει περάσει άλλωστε πολύς καιρός, από τότε που μετά από μια ένοπλη παρέμβαση συντρόφων στις 22 Μάρτη του 2014 (πάλι ενάντια στις μαφίες), τρία μέλη του Ρουβίκωνα οδηγήθηκαν στον ανακριτή κατηγορούμενοι μετά από… ανώνυμο τηλεφώνημα στη ΓΑΔΑ. Μια δικογραφία η οποία βέβαια κατέληξε στον κάδο των αχρήστων από τις ίδιες τις ανακριτικές αρχές.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι αρχές θα επαναλάβουν την συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία επιχειρώντας να οδηγήσουν κάποιους από μας στη φυλακή ή να μας πάνε όλους κατηγορούμενους ως «εγκληματική οργάνωση». Αυτό που γνωρίζουμε πολύ καλά είναι το εξής: Ήμασταν συνδιοργανωτές της συγκεκριμένης διαδήλωσης, γνωρίζαμε και συμφωνήσαμε με όλα τα χαρακτηριστικά της. Την εικόνα του βίντεο κοιτάξτε την καλά γιατί είναι εικόνα από το μέλλον.
Όσο μας αφορά, το πολιτικό πρόταγμα που μας έρχεται στο νου στην τωρινή κατάσταση της εκμετάλλευσης και της εξαθλίωσης των από τα κάτω, είναι αυτό που φωνάζαμε μέσα στο (υποτιθέμενα απροσπέλαστο από τις δυνάμεις της αστυνομίας) ξενοδοχείο Χίλτον:
ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΤΗ ΔΩΣΕΙ Ο ΕΝΟΠΛΟΣ ΛΑΟΣ.

Αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας»

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου