ΕΛΛΑΔΑ

15 άλογα νεκρά σε τροχαίο στην Εγνατία

15-άλογα-νεκρά-σε-τροχαίο-στην-εγνατία-64133

Τουλάχιστον 15 άλογα σκοτώθηκαν σε ένα φοβερό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε χθες στην Εγνατία οδό, στο τμήμα από το Μέτσοβο προς την Ηγουμενίτσα.

Η νταλίκα, που μετέφερε τα άλογα κούρσας στην Ιταλία, ανατράπηκε στο ύψος των διοδίων Δροσοχωρίου Ιωαννίνων και τουλάχιστον 15 από τα 30 άλογα ανασύρθηκαν από την καρότσα νεκρά.

Η πυροσβεστική και η αστυνομία οργάνωσαν μια μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των αλόγων και μάλιστα επιστρατεύτηκε αστυνομικός, μέλος του Ιππικού Ομίλου Ιωαννίνων, ο οποίος προσπαθούσε να ηρεμήσει τα άλογα.

Oσα άλογα βγήκαν, είτε τραυματισμένα είχε χωρίς τραύματα, ήταν σοκαρισμένα και πολύ ταραγμένα. Hταν αφηνιασμένα και δεν μπορούσαν να τα οδηγήσουν στην άκρη του δρόμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η νταλίκα, με ιταλικές πινακίδες και Ιταλούς οδηγούς, είχε αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, από όπου τα άλογα θα μεταφέρονταν στην Ιταλία.

Στα διόδια του Δροσοχωρίου, ο οδηγός έκοψε ταχύτητα, πλήρωσε το αντίτιμο και κατά την αναχώρησή του, πιθανόν λόγω αναστάτωσης των ζώων, τα οποία μετακινήθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος, έχασε τον έλεγχο του τιμονιού. Η νταλίκα ανατράπηκε και τουλάχιστον τα μισά από τα ζώα ανασύρθηκαν νεκρά.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου