ΕΛΛΑΔΑ

Παραίτηση Μουζάλα μετά τη Σύνοδο Κορυφής

παραίτηση-μουζάλα-μετά-τη-σύνοδο-κορυ-64958

Την παραίτησή του πρόκειται να υποβάλει ο Γιάννης Μουζάλας αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής που διεξάγεται Πέμπτη και Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του Εθνους, η παραίτηση του υπουργού θεωρείται -άνευ δραματικού απροόπτου- ήδη δρομολογημένη, αναμένεται δε να υποβληθεί και τυπικώς, αμέσως μετά το πέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Kατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, αρκέστηκε να πει ότι οι όποιες αποφάσεις της κυβέρνησης για τον (ευρισκόμενο ήδη στις Βρυξέλλες υπουργό) θα ληφθούν μετά την Σύνοδο Κορυφής.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά το τέλος της οποίας ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής δεν έχει πλέον την εμπιστοσύνη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εμμένουμε στη θέση μας, ζητώ την παραίτηση του κ. Μουζάλα, ο οποίος μπορεί να προέβη -όπως ο ίδιος λέει ζητώντας “συγγνώμη”- σε λεκτικό ατόπημα, αλλά παραυτά το θέμα είναι για εμάς πάρα πολύ σοβαρό και περιμένουμε τουλάχιστον από ευθιξία να υποβάλει την παραίτηση του άμεσα», ανέφερε ο κ. Καμμένος που πρόσθεσε τα εξής:

«Ο πρωθυπουργός είπε ότι κατανοεί τις θέσεις τις οποίες του εκφράσαμε, όπως και την ιδιαίτερη ευαισθησία του ελληνικού λαού, και βεβαίως η θέση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη ότι ακολουθεί την απόφαση των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επιμένοντας βέβαια ότι ο κ. Μουζάλας με κανέναν τρόπο δεν ήθελε να θέσει τέτοιο θέμα».

Ο κ. Καμμένος σημείωσε επίσης ότι ο πρωθυπουργός θα περιμένει «τη λήξη της Συνόδου υπουργών και την επιστροφή του κ. Μουζάλα για να ληφθούν οι αποφάσεις» και επέμεινε ότι: «Ξεκαθαρίζω πάντως ότι οι ΑΝΕΛ επιμένουμε ότι ο κ. Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη της ΚΟ των ΑΝΕΛ, σε αντίθεση με την κυβέρνηση. Οφείλει να παραιτηθεί άμεσα».

Ερωτηθείς αν η υπόθεση Μουζάλα εγείρει θέμα αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, ο κ. Καμμένος ανέφερε: «Οι σχέσεις μας με τον κ. Τσίπρα είναι ξεκάθαρες, όπως ξεκάθαρο είναι ότι η κυβέρνηση έχει την ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά δεν έχει την ψήφο εμπιστοσύνης ο κ. Μουζάλας».

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου