ΕΛΛΑΔΑ

Σε Ν.Μάκρη, Θερμοπύλες και Τρίκαλα μεταφέρονται πρόσφυγες από τον Πειραιά

σε-ν-μάκρη-θερμοπύλες-και-τρίκαλα-μετα-72033

Σε χώρους φιλοξενίας στην Νέα Μάκρη, στις Θερμοπύλες και τα Τρίκαλα θα μεταφερθούν εντός της ημέρας από τον Πειραιά περίπου 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες, σε μια προσπάθεια να αποφορτιστούν οι επιβατικοί σταθμοί του ΟΛΠ.

Σύμφωνα με πηγές από την περιφερειακή ενότητα Πειραιά, στο λιμάνι του Πειραιά αναμένονται 11 πούλμαν, όπου θα παραλάβουν περίπου 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες για να τους μεταφέρουν και να τους διαμοιράσουν σε κατασκήνωση στον Αγ. Αντρέα στη Νέα Μάκρη, σε ξενοδοχεία που έχουν διατεθεί στις Θερμοπύλες, αλλά και σε διαμορφωμένο κέντρο στα Τρίκαλα.

Πάντως, πολλοί από τους μετανάστες και πρόσφυγες αρνούνται να μετακινηθούν, παρά τη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται, προσδοκώντας να μεταφερθούν στην Ειδομένη και από εκεί να περάσουν τα σύνορα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, μιλώντας το πρωί σε δημοσιογράφους που βρίσκονταν στην πύλη Ε-2, ανέφερε ότι υπάρχει μια άριστη συνεργασία του κεντρικού Λιμεναρχείου του Πειραιά, των αρμόδιων υπηρεσιών της ελληνικής αστυνομίας, των εθελοντών και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ δεν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα από πλευράς ασφάλειας.

Οι περιπολίες στελεχών είναι συνεχόμενες, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι τα στελέχη του Λιμεναρχείου επεμβαίνουν συνεχώς, προκειμένου να μπορέσουν να διαχειριστούν ακόμα και λειτουργικά προβλήματα των ανθρώπων αυτών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου