ΕΛΛΑΔΑ

Δρίτσας προς τουριστικούς πράκτορες: Μην κόβετε εισιτήρια για Ειδομένη

δρίτσας-προς-τουριστικούς-πράκτορες-73382

Να σταματήσει η έκδοση εισιτηρίων λεωφορείων για την Ειδομένη σε πρόσφυγες και μετανάστες ζήτησε από τον Σύνδεσμο Τουριστικών Γραφείων ο υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας, μετά τις καταγγελίες προσφύγων για εισιτήρια των 50 ευρώ ανά άτομο χωρίς αντίκρισμα.

Συγκεκριμένα, επιστολή προς τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων απέστειλε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μετά από καταγγελίες προσφύγων και μεταναστών ότι πρακτορεία από τα νησιά μαζί με το ακτοπλοϊκό εισιτήριο κόβουν και αντίτιμο για τη μετακίνησή τους με λεωφορεία στην Ειδομένη.

Στην επιστολή, το υπουργείο επισημαίνει ότι η το τελευταίο διάστημα, με ιδιαίτερη ένταση, η χώρα αντιμετωπίζει τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και ότι υπάρχει κυβερνητικός σχεδιασμός για τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους μέσα στη χώρα.

Όπως υπογραμμίζεται, έχουν περιέλθει σε γνώση του υπουργείου πληροφορίες, βάσιμες, από τις οποίες προκύπτει ότι μέλη του Συνδέσμου και πράκτορες δίνουν έγγραφα μεταφοράς στους πρόσφυγες και μετανάστες έναντι αντιτίμου που έχουν αφετηρία τα νησιά του Αιγαίου με προορισμό την Ειδομένη.

Επίσης, διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των οργανωμένων χώρων υποδοχής μεταναστών και προσφύγων και ότι όλη αυτή η διαδικασία που γίνεται αντίκειται στον κυβερνητικό σχεδιασμό, προκαλώντας μείζον πρόβλημα στην οργανωμένη μετακίνηση αυτών των ανθρώπων, καθώς οι ίδιοι πληρώνουν υπηρεσίες που δεν λαμβάνουν.

Κατόπιν αυτών, το υπουργείο ζητά από τον Σύνδεσμο να ενημερώσει τα μέλη του και να σταματήσει η έκδοση τέτοιων εγγράφων προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου