ΕΛΛΑΔΑ

Κινητοποίηση κατά του αποκλεισμού του βαλκανικού διαδρόμου

κινητοποίηση-κατά-του-αποκλεισμού-το-73630

Διαδηλώσεις στην Βρετανία, την Αυστρία, την Σλοβενία, την Κροατία, την Πολωνία, την Ολλανδία, την Δανία, την Γαλλία, την Δανία, την Ελβετία, την Κύπρο, την Ελλάδα και τον Λίβανο θα πραγματοποιηθούν στις 19 Μάρτη από 13 χώρες.

Στη χώρα μας, η κεντρική διαδήλωση θα γίνει το Σάββατο στις 19 Μάρτη στην Ομόνοια στις 3μμ. Διαδηλώσεις έχουν καλεστεί σε επτά ακόμη πόλεις, Θεσσαλονίκη, Μυτιλήνη, Πάτρα, Γιάννενα, παγκρήτιο στα Χανιά, Βόλο, Ξάνθη.

Οι κινητοποιήσεις απαιτούν ανοιχτά σύνορα, να πέσουν οι φράχτες από τον Έβρο μέχρι το Καλαί, να φύγει το ΝΑΤΟ και η FRONTEX από το Αιγαίο, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να δοθεί άσυλο και χαρτιά σε μετανάστες και πρόσφυγες.

Πρόκειται για μια συντονισμένη κινητοποίηση με κοινό κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ – Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και κινήσεων από πολλές χώρες που καθημερινά διευρύνονται.

«Διεκδικούμε οι Δήμαρχοι, αντί να βάζουν κάγκελα και αστυνομία όπως την Πλατεία Βικτώριας, να ανοίξουν τώρα χώρους φιλοξενίας. Να διατεθούν κτίρια και ξενοδοχεία για αξιοπρεπή διαμονή, να προσληφθεί άμεσα προσωπικό για την φροντίδα των προσφύγων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ όπου μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία προχωράει στον βάρβαρο αποκλεισμό του βαλκανικού διαδρόμου για τους πρόσφυγες. Είναι πρόκληση εκείνοι που βομβαρδίζουν την Συρία να στέλνουν τώρα και το ΝΑΤΟ να πνίγει τους πρόσφυγες στο Αιγαίο.

Στο όνομα της καταπολέμησης τάχα της παράνομης διακίνησης τροφοδοτούν τα δίκτυα αυτά με χιλιάδες απελπισμένους που θα αναγκαστούν να καταβάλουν ακόμη περισσότερα ποσά για να περάσουν από άλλα περάσματα βάζοντας έτσι ακόμη περισσότερες ζωές σε κίνδυνο.

Ετούτο το κλείσιμο των συνόρων έρχεται να επιβληθεί σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου που στάθηκε αλληλέγγυος σε όλη την Ευρώπη επιβάλλοντας στις κυβερνήσεις να ανοίξουν τα σύνορα το περασμένο καλοκαίρι.

Η πολιτική των κυβερνήσεων, των φραχτών και των κλειστών συνόρων, ανοίγει τον δρόμο για την ανάπτυξη της φασιστικής ακροδεξιάς.

Είναι απαράδεκτο να στηρίζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το κλείσιμο των συνόρων, το άνοιγμα στρατοπέδων συγκέντρωσης τύπου Αμυγδαλέζας, την καθήλωση χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα χωρίς δικαιώματα με πρόσχημα μια μελλοντική μετεγκατάσταση.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι! Είναι προσβολή προς τους χιλιάδες αλληλέγγυους η συμφωνία της κυβέρνησης με την ΕΕ με τον Ερντογάν κατά των προσφύγων.

Απέναντι στη βάρβαρη στροφή της ΕΕ, το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες ετοιμάζεται να απαντήσει με μια πρωτοφανή πανευρωπαϊκή κινητοποίηση στις 19 Μάρτη».

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου