ΕΛΛΑΔΑ

Η ροή του χρήματος στον Μαυρίκο από την ΕΥΔΑΠ

η-ροή-του-χρήματος-στον-μαυρίκο-από-την-78919

Φως στα αρχεία της ΕΥΔΑΠ αλλά και των άλλων ΔΕΚΟ, που πλήρωναν τους κατηγορουμένους για εκβιασμό, Παναγιώτη Μαυρίκο αλλά και τον επίσης κατηγορούμενο – προφυλακισμένο συνεργάτη του, Παναγιώτη Μουσσά. Και οι δύο εκλεκτοί της εξουσίας, κυρίως της προηγούμενης κατάστασης, έπαιρναν χρήματα για προβολή και υπηρεσίες από όλους τους Δημόσιους Οργανισμούς, όπως η ΔΕΠΑ, η ΕΡΤ, η ΔΕΗ κ.λπ. Φως, νερό τηλέφωνο για τους κατηγορουμένους αλλά και υψηλές διασυνδέσεις με πολιτικούς, όπως δείχνει το πλούσιο φωτογραφικό άλμπουμ, το οποίο αποτελεί μέρος της δικογραφίας.

Νυν και τέως βουλευτές, αντιπρόεδρος της βουλής αλλά και πλούσιοι επιχειρηματίες, εμφανίζονται να έχουν πιαστεί στα δίχτυα του δισύμου, που όπως φαίνεται ήταν «αχτύπητο»…

Σύμφωνα με το αρχείο της ΕΥΔΑΠ και τον λογαριασμό 50.000.10.00000, η εταιρεία είχε δώσει με τιμολόγια και παραστατικά στον Π. Μαυρίκο το διόλου ευκαταφρόνητυο ποσό των περίπου 340.000 ευρώ. Το διάστημα που καταγράφεται, μετά από εντολή του ανακριτή, είναι από την 1/1/2012 έως τις 29/2/2016.

Οι αιτιολογίες για τα ποσά που εισέπραττε ο κατηγορούμενο εκδότης ήταν η διαφημιστική προβολή της εταιρείας τόσο σε διαδικτυακά όσο και στις εφημερίδες που είχε στην ιδιοκτησία του: Επικαιρότητα, Ακρόπολη, 24 ώρες, Economy Journal. Για το 2014 οι πληρωμές από την ΕΥΔΑΠ έχουν περιοδικό και μηνιαίο χαρακτήρα. Στην κατοχή του Βήματος βρίσκονται και όλα τα παραστατικά από τις αντίστοιχες πληρωμές.

Πάντως η εφημερίδα Ακρόπολη ενισχύονταν και με ανακοινώσεις και καταχωρήσεις και από τη ΔΕΗ, ακόμα και στις 22 Φεβρουαρίου του 2016… Μεγάλα ποσά έχει εισπράξει επίσης και από την εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια.

Πλούσιο είναι και το υλικό για τον Παναγιώτη Μουσσά, ο οποίος επίσης ήταν «πελάτης» του Δημόσιου… Παραστατικά από όλες τις συνεργασίες του Παναγιώτη Μουσσά καταγράφει η πολυσέλιδη δικογραφία. Έτσι από τα δελτία παροχής υπηρεσιών, που έχουμε στη διάθεσή μας, το 2006 εμφανίζεται να έχει συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας, (1.500 ευρώ το μήνα), το 2008 αμείβεται με 2.500 ευρώ από τον ΟΠΑΠ, ενώ το 2007 πληρώνεται και από την ΕΡΤ. Το ποσό για ένα παραστατικό, τον Νοέμβριο του 2007, από την ΕΡΤ είναι 2.000 ευρώ και η αιτιολογία: Συνεργασία με τη ΝΕΤ.

Άλλο παραστατικό, πάντως δείχνει ότι ο προφυλακισμένος κατηγορούμενος «παρέχει δημοσιογραφικές υπηρεσίες», ύψους 3.125 ευρώ και τον Μάιο του 2015. Άλλο ενδεικτικό έγγραφο δείχνει ότι από το διάστημα 17-7-2014 έως τις 16-7-2015 δίνεται στον Π. Μουσσά το ποσό των 37.500 ευρώ ως «υποστήριξη της διοίκησης σε θέματα επικοινωνιακά» αλλά και την «παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στον Πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ» για τον σχεδιασμό και μιντιακής εκστρατείας, σύνταξη δελτίων Τύπου και συντονισμό δημοσιογραφικών δράσεων.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου