ΕΛΛΑΔΑ

Εβδομάδα κατά του ρατσισμού σχεδιάζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης

εβδομάδα-κατά-του-ρατσισμού-σχεδιάζε-78951

Τη διοργάνωση “Εβδομάδας κατά του ρατσισμού”, το διάστημα από 14 – 21 Μαρτίου, προγραμματίζει η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού, που γιορτάζεται στις 21 του μήνα.

Σύμφωνα με την εισήγηση του θέματος, που θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα, 7 Μαρτίου, στο πλαίσιο αυτής της εβδομάδας σχεδιάζονται δράσεις και εκδηλώσεις.

Σκοπός είναι, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η προβολή της διαφορετικότητας, η ενημέρωση για διαφορετικές και μακρινές κουλτούρες και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για το προσφυγικό.

Συγκεκριμένα προγραμματίζονται βιωματικά εργαστήρια, συζητήσεις – ομιλίες με ακαδημαϊκούς, κοινωνικούς, νομικούς με θέμα το ρατσισμό και τη διαφορετικότητα, αγώνας ποδοσφαίρου 5×5 στην πλατεία Αριστοτέλους με στόχο τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και δράσεις για παιδιά όπως αφηγήσεις παραμυθιού.

Επίσης, στα σχέδια είναι μια ειρηνική πορεία, αναπαράσταση του ταξιδιού των προσφύγων στη Λ. Νίκης, καθώς και βιωματικό παιχνίδι στην Αριστοτέλους, από το οποίο θα προκύψουν συμπεράσματα και “αντιδράσεις”.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι θα συζητήσουν την ερχόμενη Δευτέρα το θέμα για τη διοργάνωση δράσεων με θέμα “Εβδομάδα κατά του Ρατσισμού”, ενώ σύμφωνα με την εισήγηση το σχεδιασμό, την οργάνωση, την επιμέλεια και το συντονισμό των δράσεων θα αναλάβει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Thessaloniki Pride.

real.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου